Ny hobby: Svøm som en havfrue

DSCF0768
Har du altid drømt om at svømme som en havfrue? Så kan du nu blive undervist i havfruesvømning på Philippine Mermaid Swimming Academy

Har du altid været fascineret af H.C. Andersens eventyret Den lille havfrue? Og drømmer du tit om at svømme som Disney prinsessen Ariel? Så kan din drøm nu blive til virkelighed. Et nyt svømmeakademi i Filippinerne tilbyder nemlig undervisning i havfruesvømning.

Akademiet, der ligger i den filippinske hovedstad Manila, hedder Philippine Mermaid Swimming Academy og tilbyder undervisning i, hvordan man svømmer og opfører sig som en havfrue.

Skolen er oprettet af den amerikanske svømmeinstruktør Djuna Rocha.

Læs også: Gå nøgen i svømmehallen

Delfinspark og undervands-luftkys på skemaet

Rocha underviser eleverne i, hvordan de svømmer under vandet med havfruehaler og finner, som er specialdesignet til skolen. Derudover står skemaet på undervisning i delfinspark og undervands-luftkys.

En af akademiets lærer udtaler til nettv-kanalen ITN (Independent Television News).

– På skolen har vi den opfattelse, at havfruer er smukke, legesyge, sjove , yndefulde og oplevelseslystne, og alle piger har vel en drøm om, at prøve at være en havfrue, udtaler en af akademiets lærer til ITN.

Akademiet er meget populær blandt piger, men også mænd besøger stedet og udlever deres indre havfruedrømme.

Læs også: Vinterbadning storhitter blandt unge københavnere

Havfruesvømning kan mindske antallet af drukneulykker

I Dansk Svømmeunion kender man ikke til konceptet, men udviklingskonsulent Mads Jørgensen mener, at det er en sjov og god idé med havfruesvømning.

-I Dansk Svømmeunion går vi selvfølgelig ind for regulær svømmeundervisning. Men hvis havfruesvømning kan lære folk at svømme rigtigt, så er det fint, for så kan det være med til at mindske drukneulykkerne på verdensplan, Og faktisk er det sådan, at drukneulykker både på verdensplan og europæisk plan er den næstestørste dødsårsag efter trafikulykker, fastslår Jørgensen.

– Mads Jørgensen tvivler på, om en havfrueskole ville kunne blive populær i Danmark, men han kan godt forestille sig, at de danske svømmeklubber kunne bruge konceptet til enkelte events eller enkelte undervisningstimer.

Ud over havfruesvømning tilbyder akademiet undervisning i havfruesnorkling og havefruedykning. En undervisningstime koster omkring 200 danske kr., og der er hold for alle aldre.

Se dem svømme her: