Ny laserkanon kan skyde droner ned: Se historiens vilde våben

Foto: Lockheed Martin
Foto: Lockheed Martin

En ny laser kan give et gennembrud for militæret, da den kan ramme både ladbiler og droner i bevægelse. Det er resultatet af en række test, udført af teknologi-firmaet Lockheed Martin, med laserkanonen ATHENA. Se kortet nederst i artiklen, for at læse om andre våben brugt gennem tiden.

I løbet af få sekunder, og på halvanden kilometers afstand,  lykkedes det for ATHENA at deaktivere ladvognen. Dette formåede den ved præcist at brænde et hul igennem motorhjelmen, der øjeblikkeligt fik standset køretøjet. Ved tidligere feltprøver formåede laserkanonen at skyde en drone ned og endda smelte hul i et skib.

Læs også: »Vi har gjort verden lidt bedre

Gennembruddet bringer, ifølge Lockheed Martin, militæret tættere på at benytte laserkanonen i det daglige:

Denne test repræsenterer det næste skridt mod at levere lette og robuste laser-våbensystemer til militærfly, helikoptere, skibe og lastbiler, lyder det fra Lockheed Martins tekniske chef, Keoki Jackson, i en pressemeddelelse.

Lockheed Martin er førende inden for luftfartsindustrien og avanceret teknologi med base i USA.

Sådan fungerer Athena

Selve laserkanonen gør brug af et nyt fiber-optisk system på 30-kilowatt. Den kombinerer flere fiberlaser-moduler til én kraftfuld stråle, hvilket gør laserstrålen langt mere effektiv og dødbringende end nogensinde set før.

– Fiber-optik lasere revolutionerer direkte energisystemer. Vi investerer selv i alle dele af systemet – alt fra optik og strålekontrollen til selve laseren, fortæller Keiko Jackson om deres nye opfindelse i.

Vilde og skøre våben opfundet til brug i militæret: Se dem her

Gå på opdagelse i kortet forneden. Klik på punkterne og se andre vilde krigsopfindelser.