Ny motorvejsstrækning giver Frederikssund vokseværk

I Frederikssund Kommune ser man frem til den nye motorvej. Foto: Pixabay

Vedtagelsen af en ny trafikplan i Frederikssund Kommune skaber glæde hos politikere og erhvervsfolk. Det 3,4 milliarder dyre byggeri af tredje etape af Frederikssundmotorvejen vil blive igangsat i 2022, og det er noget, politikerne ser frem til.

– En motorvej til Frederikssund vil løfte hele området og gøre det mere attraktivt, siger byrådsmedlem Hans Andersen (V), der også sidder i Folketinget.

Et af de erhverv, hvor man har svært ved at få armene ned af begejstring over den nye motorvej, er ejendomsmæglerbranchen.

– Jeg kan kun se, at det får en positiv betydning for ejendomsmæglerbranchen. En motorvej er dét, vi mangler, siger Claus Lund Pedersen fra EDC-mæglerne i Frederikssund.

Motorvej kan gøre byen større

Med et indbyggertal på 45.183 ligger Frederikssund Kommune på en 47. plads på listen over Danmarks største kommuner. Men ved etableringen af den nye motorvej kan kommunen godt vinke farvel til den midterplacering, mener ejendomsmægleren.

– Motorvejen vil få den betydning, at flere virksomheder flytter til Frederikssund. Virksomheder tiltrækker mennesker og skaber arbejdspladser, og derfor vil byen blive større, siger Claus Lund Pedersen.

Hans Andersen (V) er enig med Claus Lund Pedersen i, at Frederikssund Kommune vil vokse. Han ser det kun som noget positivt, at kommunen nu får lov til at udvikle sig.

– Der er virksomheder i Frederikssund, som har tøvet med at udvide, fordi de har været usikre på, om infrastrukturen ville blive bedre. Men nu er der fundet penge til at lave motorvej, og det kan betyde, at virksomhederne investerer og udvider, siger Hans Andersen

Læs også: Efterårstrafikken bliver tættere: Sådan holder du øje med trafikken

I erhvervslivet er man begejstrede over den nye motorvej. Den nye trafikaftale kan få en positiv betydning flere steder i landet, mener direktøren i Frederikssund Erhverv.

– Det har kolossal betydning for erhvervslivet, at man har en ordentlig infrastruktur. Det er lige meget, om det er i Frederikssund eller Jylland, siger Peter Bo Andersen, der er direktør i Frederikssund Erhverv.

Pendlere kan spare tid

Pendlere fra Frederikssund Kommune er de pendlere i landet, der bruger mest til på vejene, viser tal fra Danmarks Statistik. Men etableringen af den nye motorvej vil spare pendlerne tid på ruten til og fra København i myldretiden.

– Jeg glæder mig over de mange pendlere, der snart kan komme hurtigere til og fra arbejde, siger Hans Andersen.

Peter Bo Andersen fra Frederikssund Erhverv påpeger, at den dårlige infrastruktur i mange år været et stort problem for virksomhederne i Frederikssund Kommune, da bilkøer og dårlige veje ikke tiltrækker pendlere.

– Det har været et problem at tiltrække arbejdskraft, fordi rejsetiden har været for lang, siger han.

Sådan gjorde vi: Artiklen udspringer af DF og regeringens nyligt indgåede trafikaftale. Alle interviews er foretaget elektronisk.