Disse lande eksperimenterer med lovlig hash

World-cannabis-laws copy
Fra Wikimedia Commons. Oversat af Netavisen

Fri hash er igen kommet på dagsordenen i Danmark efter politiet i sidste uge indrømmede, at de ikke havde nogen forventning om at kunne stoppe hashhandelen – kun gøre det mere besværligt. Københavns kommune har længe forsøgt at få gjort hashen lovlig på forsøgsbasis, og københavnerne har da også allerede haft deres første coffeeshop “Smokenhagen“.

Skal hashen være fri i Danmark? Det vil tiden vise. I mellemtiden kan du her se, hvor i verden man har lovliggjort verdens mest anvendte rusmiddel: Cannabis.

Uruguay
Den 11. december 2013 blev Uruguay er det første land i verden til at legalisere al produktion og forbrug af cannabis. Alle har ret til at besidde, ryge, dyrke og sælge cannabis. Borgerne skal dog blive registreret i en database, hvor deres forbrug bliver overvåget. Det er kun tilladt at købe 40 gram hver måned. Borgerne kan dog også dyrke op til seks planter i eget hjem. Præcis den 11. december fordømte FN Uruguay for at legalisere canabis.

USA
I 2012 blev det lovligt i staterne Colorado og Washington at besidde, ryge og dyrke cannabis. I Colorado må man dyrke op til fem planter til eget forbrug, mens det i Washington kun er autoriserede virksomheder, der må dyrke og sælge cannabis.  I 14 amerikanske stater er cannabis tilladt til medicinsk brug. Det gælder: Alaska, Arizona, Californien, Hawaii, Illinois, Maine, Michigan, Montana, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, Oregon og Vermont. USA er ligeledes blevet fordømt af FN for at gøre personlig forbrug af cannabis lovligt.

Kilde:  National Organization for the Reform of Marijuana Laws 

Holland:
Officielt er al produktion og forbrug af stoffer ulovlig i Holland. Men der gælder nogle andre regler for cannabis. I de såkaldte ”coffeeshops” er det som 18-årig tilladt at købe og ryge op til fem gram cannabis om dagen. Det er ikke tilladt at dyrke cannabis selv. Ifølge et hollandsk turistbureau, har Holland det laveste antal stofrelaterede dødsfald i Europa.

Nordkorea:
Der er ingen lovgivning i Nordkorea, der forbyder borgerne i at bruge cannabis, og planten vokser også frit i landet. I Nordkorea kaldes den ”yoksam”, og man kan købe den direkte i supermarkedet. Planten er især populær blandt den lavere klasse af befolkningen, men den udnyttes også til medicinsk brug. Man ved dog stadig meget lidt om cannabisforbruget i det lukkede land.

Bangladesh:
Det er svært præcist at sige, hvordan loven håndterer cannabis i Bangladesh. Ifølge lovgivning med det internationale samfund kan besiddelse af over 10 gram cannabis straffes med døden, men den lokale lovgivning anser hverken cannabis eller opium for ulovligt. Folk ryger stofferne åbenlyst til forskellige religiøse fester, og man ser generelt mildere på cannabis end på alkohol i det muslimske land.

Jamaica:
Cannabis har længe været en stor del af Jamaicas rastafari- og reggaekultur. Allerede i 2001 forsøgte man at legalisere stoffet, men på grund af frygten for FN-sanktioner blev loven ikke til noget. Men efter den seneste tids legaliseringer er lovlig cannabis nu igen på dagsordenen i Bob Marleys hjemland.

2 Responses to "Disse lande eksperimenterer med lovlig hash"