Cannabisbruger: Ny ordning bliver svinedyr

ann-lauridsen
Ann Lauridsen har i knapt to et halvt år taget cannabisolie, hun køber ulovligt. Cannabisolien har givet hende en bedre hverdag. Foto: Ann Lauridsen

Førtidspensionist Ann Lauridsen fra Nyborg Kommune lider af sklerose, slidgigt, angst, dårlig blære, spasmer og smerter. Hun tager cannabisolie mod sine smerter. Hun laver selv sin cannabisolie. Når hun køber cannabis og kokosolie til en måned, koster det hende ca. 150 kr. Det er en markant lavere pris end de ca. 1.600 kr. pr. måned, som Carolina Magdalene Maier fra Alternativet regner med, at patienter vil komme til at betale. Ann Lauridsen vil gerne støtte den nye forsøgsordning, da hun synes, det er en vigtig sag, men ikke for enhver pris.

Læs også: Alternativet: Patienter skal selv betale dyr cannabismedicin

– Hvis jeg ikke køber cannabisolie på apoteket, så kommer der ikke nogen resultater, der skal understøtte den forsøgsordning. Og den vil jeg da gerne være med til at støtte. Jeg vil bare ikke være med til at støtte en cannabisolie, der er svinedyr, siger førtidspensionisten.

I dag køber Ann Lauridsen sin cannabis ulovligt, da hun ikke har kunnet få lægeordineret medicinsk cannabis. Cannabisolien lindrer hendes smerter.

Medicintilskud til medicinsk cannabis

  • Satspuljen giver 22 mio. kr. til forsøgsordningen med medicinsk cannabis
  • Regeringen, Socialdemokratiet, DF, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre og SF er partierne bag delaftalen
  • Partierne bag aftalen skal finde pengene til medicintilskud i Sundheds- og Ældreministeriets budget
  • Forhandlinger om medicintilskud kan begynde, når finansloven er vedtaget
  • Alternativet forventer at egenbetalingen for patienter bliver ca. 1.600 kr. om måneden

Kilde: Pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet og Alternativets Sundheds- og Livskvalitetsordfører Carolina Magdalena Maier.

Konsekvenser

Ann Lauridsen har ikke planer om at stoppe med at tage ulovlig cannabisolie, når lovlig medicinsk cannabis kommer til at koste 1.600 kr. Prisen på lovlig medicinsk cannabis er simpelthen for høj. Hun er ikke bange for at indtage den cannabisolie, som hun selv blander af en form for cannabispasta og kokosolie.

– Cannabis er jo en plante, og kokosolie kan man stege i og bage med, fortæller hun.

Læs også: Charlotte føler sig kriminel: Selv hunden får cannabis

Sundheds- og Livkvalitetsordfører hos Alternativet Carolina Magdalene Maier er blevet oplyst om Ann Lauridsens situation. Carolina Magdalene Maier oplyser, at hun vil gå videre med sin nye viden.

– Den eneste fornuftige kommentar, jeg har til det, er, at jeg vil tage den viden med i de videre forhandlinger om tilskud, skriver hun.

Bedre hverdag

Ideen med den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis er, at patienter med blandt andet kræft eller rygnerveskader kan købe lovlige cannabisprodukter, der kan lindre deres smerter. Ann Lauridsen fortæller, at cannabisolien lindrer hendes smerter og giver hende en bedre hverdag.

Cannabisolie gør hverdagen meget bedre. Jeg har ikke nogen spasmer, min krop er totalt afslappet, min blære opfører sig ordentligt, og der er ikke noget nattetisseri, fortæller Ann Lauridsen.

4 Responses to "Cannabisbruger: Ny ordning bliver svinedyr"