Her er verdens rigeste politiker

For at tilpasse sig de økonomiske vilkår skal de danske ministre nu gå fem procent ned i løn, fortalte statsminister Helle Thorning-Schmidt på sit pressemøde tirsdag. Men andre steder i verden er der meget mere vægt i pengepungen hos de politiske spidser, end det er tilfældet her i landet.

Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes har offentliggjort en liste over de rigeste politikere i verden. Manden øverst på listen har en anslået formue på 22 milliarder dollar, svarende til godt 125 milliarder danske kroner. Han er amerikaner, er borgmester i New York og hedder Michael Bloomberg. Bloomberg er, udover at være borgmester i New York, stifter og ejer af Bloomberg LP, som er et af verdens førende firmaer inden for finansnyheder og information – og igennem Bloomberg LP har han oparbejdet sin enorme formue anslået til 125 mia. kr. Han er 70 år gammel og er uddannet fra Harvard, hvorfra han har en master i Business Administration.

Bloomberg ligger godt 57 milliarder foran næste mand på listen, den russiske politiker Mikhail Prokhorov. Prokhorov har tjent sine penge i den russiske metalsektor, hvor han stod i spidsen for firmaet Norilsk Nickel, der blev verdens førende inden for produktion af nickel, og Polyus Gold – Ruslands største guldudvinder. Han forlod sidste år branchen til fordel for en karriere inden for politik.

På tredjepladsen på Forbes’ liste finder man Georgiens premierminister, Bidzina Ivanishvili, med lidt over 36 milliarder kr. efterfulgt af Italiens tidligere regeringschef, den dameglade Silvio Berlusconi (33,5 milliarder kroner) på fjerdepladsen. Berlusconi har blandt andet tjent sine milliarder som ejer af de store tv-stationer i Italien. Han er samtidig ejer af fodboldklubben AC Milan.

På femtepladsen finder vi amerikaneren Henry Ross Perot Senior (godt 20 milliarder kr.), som to gange har stillet op som præsidentkandidat i USA, nemlig i 1992 og 1996. Han har tjent sine penge inden for computer- og dataverdenen, hvor han opfandt Electronic Data Systems og Perot Systems, som han solgte videre for flere milliarder. 

 
Se verdens rigeste politikere her:

http://www.forbes.com/pictures/eiif45eeie/michael-bloomberg/#gallerycontent

Læs:

Det økonomiske opsving spirer