Hovedstaden har lidt længe nok under bandekrige om det lukrative hasmarked. Det mener man hos Socialdemokraterne på Københavns Rådhus.
De synes i stedet, det er tid til at kigge på andre alternativer efter en fejlslagen politiindsats. Derfor vil de sammen med et flertal i Borgerrepræsentationen bestående af EL, R og SF arbejde aktivt på at gennemføre en forsøgsordning med fri hash i næste valgperiode.
Læs også: Voxpop: Danskerne er klar til lovlig hash
– Det er et kæmpe problem i København. Den politik, der har været på Christiania har smadret København. I forhold til bandekriminalitet. I forhold til at få spredt markedet ud over Nørrebro og hele byen, siger Lars Aslan Rasmussen, socialordfører for Socialdemokraterne i København.
Jeg synes, det er noget pjat. Jeg synes, vi skal koncentrere os om det, som vi er valgt til, nemlig til at drive Københavns Kommune
Rasmus Jarlov, leder for Det Konservative Folkeparti i København
Men de konservative i Borgerrepræsentationen mener, at det er spild af tid overhoved at diskutere en lovgivning i kommunen.
– Det er jo ikke en kommunal beslutning. Jeg synes, det er noget pjat. Jeg synes, vi skal koncentrere os om det, som vi er valgt til, nemlig til at drive Københavns Kommune. Narkolovgivningen, den må man tage i Folketinget, hvor den hører hjemme, siger Rasmus Jarlov, politisk leder for de Konservative i København.
Bandekrigen er ikke et kommunalt problem
De sidste flere års skyderier i forbindelse med bandekrigen gør ifølge Rasmus Jarlov ingen forskel.
– Jeg mener ikke, at bandekrigen er et kommunalt problem. Og narkopolitik hører ikke hjemme hverken i kommunal valgkamp eller på kommunalbestyrelsesmøderne. Jeg synes helt klart, at hvis socialdemokraterne er utilfredse med den narkolovgivning, som deres egen justitsminister, partifællen, Morten Bødskov står for, så må de jo tage den med ham.
LÆS OGSÅ: Ekspert: Vi har accepteret rocker -og bandegrupper i Danmark
Aslan Rasmussen er enig i, at det endelige ansvar ligger hos justitsministeren, og erkender også uenigheden internt i partiet. Men han understreger, at man godt kan presse på for at ændre loven, også i en kommunal valgkamp.
– Vi er nød til at arbejde på nogle holdningsændringer her. Det er naturligt, at vi sætter fokus på det. Og det er velvalgt også at gøre i en valgkamp. Det er vigtigt at få styrket de københavnske socialdemokrater i forhold til at få ændret partiets holdning. Det er et spørgsmål om at blive ved med at presse på. Det er helt klart, at på et tidspunkt så indser også et flertal i Folketinget, at det skal gøres på en anden måde, siger han.