Påskefrokosten flopper hos cateringfirmaer

Danskerne vil hellere lave deres egen påskefrokost end bestille den hos cateringfirmaerne. Foto: morgueFile
Danskerne vil hellere lave deres egen påskefrokost end bestille den hos cateringfirmaerne.
Foto: morgueFile

Det store kolde bord med kogte æg og rejer kan danskerne sagtens selv stå for i påskeferien, og derfor er påsken ingen stor højtid for de mange cateringfirmaer, der tilbyder at arrangere den helt store frokost.

– Det er min opfattelse, at danskerne ikke benytter sig af cateringtilbuddene i påsken. Vi har fri i mange dage, og derfor har vi god tid til at lave frokosten selv, forklarer livsstilsekspert Helle Lundsgaard.

Læs også: Påsken er højtid for madspild

Få forespørgsler

Flere firmaer har da også erkendt, at danskerne selv vælger at stå for frokosterne. Hos Gorms Catering i København kender man udmærket til det faktum, at der ikke er ret mange, der bestiller påskefrokosten ude.

– Jeg tror ikke, vi har fået en eneste forespørgsel endnu. Det lader til at være sådan, at mor tager æg med, og andre tager sild med. Der er ikke tradition for, at man bestiller påskefrokosten ude, siger medejer Andreas Byder.

Man har typisk tid til at kræse om familien i de dage. Man tager det stille og roligt og samler den nærmeste familie. Man laver tingene sammen, og nogle gange laver man det som et sammenskudsgilde for at hjælpes ad.
Helle Lundsgaard, livsstilsekspert

Hos Madhytten i Havdrup er det også det klare indtryk, at påskefrokosten er en dårlig investering for mange cateringfirmaer.

– Vi holder simpelthen fri i påsken. Der er bare ikke den store aktivitet på påskefrokoster. Der har kun været en enkelt forespørgsel, og det er klart min opfattelse, at der ikke er interesse for at købe påskefrokosten ude, lyder det fra ejeren, Peter Madsen.

Hele familien hjælper

Ifølge livsstilsekspert Helle Lundsgaard er det helt afgørende, at påsken for de fleste er en familiehøjtid, og at det derfor er nemmere at stå for påskefrokosten selv.

– Man har typisk tid til at kræse om familien i de dage. Man tager det stille og roligt og samler den nærmeste familie. Man laver tingene sammen, og nogle gange laver man det som et sammenskudsgilde for at hjælpes ad.

Læs også: Skraldespandene bugner i påsken

Det er også forholdsvist nemt at købe ind til påskefrokosten, påpeger Helle Lundsgaard. Frokosten består for det meste af mange kolde retter, der blot skal anrettes for at være klar, hvorimod eksempelvis julefrokosten er en kæmpe succes hos de mange cateringfirmaer, fordi den har flere varme retter og er et lidt større arbejde, vurderer Helle Lundsgaard.

Meyers tager chancen

Hos Meyers Køkken i København er det første gang, man tilbyder at levere påskefrokoster til de danske hjem. Projektleder hos Meyers Køkken, Ann Sophie Hansen, er derfor spændt på, hvordan danskerne tager imod tilbuddet.

– Det er jo første gang, at vi tilbyder påskefrokosten, så det er svært at sige, hvordan det går, og om det bliver en succes eller ej. Umiddelbart ser det dog lovende ud, siger Ann Sophie Hansen.