Passagerer glemmer deres cykler i toget

Toget holder, og folk presses mod dørene for at komme ud i tide. Men i farten glemmer mellem 40 og 50 personer hver måned at få deres cykler med ud af toget, oplyser DSB i dag i en pressemeddelelse. Og det er især om foråret og sommeren, at passagererne rejser sig fra togsæderne uden at få jernhesten med.

– Der er mange flere, der glemmer cyklen, siden det blev gratis at tage den med S-toget. Før var det rimelig sjældent, det skete, fortæller Hans-Jørgen Hansen fra S-tog Klargøring, som tager sig af de efterladte cykler. 

DSB indførte fribilletten til de tohjulede d. 15 januar 2010, og flere hundrede tusinder passagerer benytter sig hver måned af tilbuddet.

Læs også: Vi tager rekordmange cykler med i toget

Hittegods

Men jo flere cykler, der bringes med toget, jo flere bliver der glemt. S-tog Klargøring bruger hver måned mange timer på at samle de glemte cykler på et depot i Taastrup. 

Ofte lykkes det de glemsomme togpassagerer at blive genforenet med deres cykel ved at henvende sig til S-togs Servicetelefonen på 2468 3030, der videresender efterlysningen.

Efter en måned i Taastrup bliver cyklerne afleveret til politiet, som tjekker, om de er efterlyste og meldt til Falck Cykelregister.

Ekstremt distræt

En af dem, der for nylig har glemt sin cykel i toget, er Søren Gaub, som er studerende ved RUC.

– Bagefter tænkte jeg bare, fuck hvor er jeg en nar, griner han og forklarer, hvordan det lykkedes ham at glemme sin cykel på en tur på vej hjem til sine forældre i Hillerød.

S-toget nåede dog ikke længere end til Birkerød, hvor passagererne fik at vide, at de skulle fortsætte rejsen i togbus, fordi der havde været en personpåkørsel.

– Da jeg kom ind i togbussen, kom jeg i tanke om, at jeg havde glemt min cykel, sukker han.

Og det er ofte når folk pludselig bliver revet ud af deres egne tanker i toget, at de glemmer deres cykel.

– Jeg spørger tit kunderne, hvordan de dog kunne glemme deres cykel, og så er det altid noget med, at de sad og hørte musik, og pludselig var de fremme, og så glemte de at tænke på deres cykel, fortæller Hans-Jørgen Hansen fra S-tog Klargøring.

Lasse Bergholtz på 23 er en af dem, der tidligere har glemt sin cykel jævnligt i toget.

– Jeg plejede at køre cykelløb, og så skete det tit, at jeg glemte cykler til en 10.000 kr. i toget, forklarer han.

– Jeg kom altid i tanke om det umiddelbart efter, når jeg stod på perronen, men heldigvis har jeg altid fået dem tilbage igen, siger den tidligere cykelrytter, der begrunder glemsomheden med, at han bare er "ekstremt distræt."

     

(Foto: René Strandbygaard)