Phlake vinder Årets Udgivelse til DMA

skaermbillede-2016-11-12-kl-21-36-58
Mads Bo og Jonathan Elkær, som danner duoen Phlake. Vinder af 5 priser ved årets DMA 2016. (Foto: @phlakemansion)

– Vi har lavet et album, der hedder Slush Hours. Den her pris betyder sindssygt meget for os. Albumformatet er næsten væk, men hey – vi har lavet en plade, og vi er så glade for at vinde. Det betyder alt. Tak, siger en glad og stolt Jonathan Elkær.

Mads Bo og Jonathan Elkær er navnene på de to drenge fra Albertslund, som netop har vundet Årets Udgivelse til Danish Music Awards 2016 med debutalbummet “Slush Hours”. De danner til sammen den danske musikgruppe Phlake, som blev kendt med debutsinglen “So Faded”, der udkom i maj 2015. Siden er det gået stærkt for drengene på den danske musikscene.

Selvfølgelig betyder en hvilken som helst DMA-pris utrolig meget. Men jeg vil sige, at ’Årets Udgivelse’ ville betyde rigtig meget. Det album, vi har lavet, har vi brugt fem år på
Jonathan Elkær, del af den danske musikgruppe Phlake

– Det er en af de mest eftertragtede priser, siger værterne Burhan G og Rasmus Bjerg.

Albummet Slush Hours blev udgivet fredag den 10. juni 2016. Det byder på 12 skæringer og følger op på singlerne “Pregnant”, der var Ugens Uundgåelige på p3 i september 2015, og “Angel Zoo”, som er gået henholdsvis platin og guld, og som i alt har rundet mere end 22 millioner afspilninger på Spotify.

I et interview til DR udtalte de tidligere:

– Selvfølgelig betyder en hvilken som helst DMA-pris utrolig meget. Men jeg vil sige, at ’Årets Udgivelse’ ville betyde rigtig meget. Det album, vi har lavet, har vi brugt fem år på, siger Jonathan Elkær.

Ifølge duoen selv er det et album, der indeholder en god portion “rhythm & balls” – en blanding af sprøde r&b-toner og bastante hiphop-beats. Albummet er resultatet af fem års arbejde.

Tidligere vindere af Årets Udgivelse er:

Lukas Graham – Lukas Graham (Blue Album), 2015

MØ – No Mythologies To Follow, 2014

Marie Key – De Her Dage (Sony), 2013

Læs også: Phlake kan vinde syv priser ved stort prisshow i aften: Det føles ret så sindssygt

7 nomineringer

Phlake var i år nomineret til hele 7 priser ved årets Danish Music Awards 2016.

De vinder 5 af dem:

Årets Nye Navn

Årets Danske Popudgivelse

Årets Danske Producer

Årets Danske Udgivelse

Årets Danske Sangskriver