Radio: Dans dig morgenfrisk

Cathrin Jensen underviser i morgendans i folkehuset Absalon. Foto: Siri Franceschi

Af Simon Grønlund og Siri Franceschi

Morgenfest er ikke nødvendigvis lig med afslutningen på en våd bytur. I hvert fald ikke, hvis det står til folkehuset Absalon, hvor der åbnes op for dansegulvet på hverdagsmorgener.

– Alle kan komme og danse, som de vil. Det kræver ikke, at man har danset før, så folk kommer og danser på alle mulige forskellige niveauer, fortæller Cathrin Jensen, der underviser på et af Absalons morgendansehold.

Tjek også: TV: Ældre danser sig til livsglæde

Cathrin Jensen er den officielle underviser på morgendanseholdet, men hendes funktion er mere vejledende. Hun inspirerer de fremmødte til at bevæge sig frit til musikken. Hun forsøger, at få alle til at slå sig løs og danse på deres egen måde. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at danse på.

Dans dig morgenfrisk

  • Der findes mange morgendans arrangementer i København, bl.a. “Morgendans for fuld musik”, “Fri morgendans” og Fri glædes dans”.
  • Der er morgendans i Absalon tirsdag, onsdag og torsdag.
  • Alle kan være med til at danse, det kræver ingen erfaring.
  • 23. marts kl. 8-10 lancerer Absalon “Wake up to dance”, hvor endnu flere kan danse med.

Wake up to dance 

Morgendans i Absalon startede for cirka et år siden. Konceptet startede med ét ugentligt hold, men hurtigt blev det udvidet til to hold. Nu er tredje hold sat i sving, da populariteten overstiger den kapacitet, der er til rådighed for danserne.

Udover et tredje morgendanshold har Absalon indført et månedligt arrangement under titlen “Wake up to dance”. Her åbner Absalon op for deres store sal, så alle kan blive en del af den dansende morgenrutine.

Men det er ikke kun i Absalon, at man kan slå sig løs i de tidlige morgentimer. På Facebook findes en lang række tilsvarende arrangementer, hvor der opfordres til dans fra morgenstunden, bl.a. “Fri morgendans” i Luftkastellet og “Fri glædes dans” i Dansekapellet.

Morgendans er mere end en frisk start på dagen 

Cathrin Jensen fortæller, at dansen skaber et fællesskab for folk:

– Folk kommer igen og igen. De værner om hinanden og opbygger et fællesskab gennem dansen. Det er bare en skøn måde at starte dagen på, siger hun.

Morgendansen er blevet populært blandt københavnerne. Alle kan være med, og alle slags typer kommer, unge som gamle.

– Det er dejligt at se så mange forskellige mennesker komme hinanden ved, siger Cathrin Jensen. De morgenfriske dansere ser da også glade ud, da Cathrin Jensen takker af for denne gang, og lader deltagerne gå hver til sit.

Læs også: Gå til sovekoncert og dyrk yoga i Guds hus

Sådan gjorde vi: Idéen til radiomontagen og artiklen udsprang af Facebook-eventet “Morgendans for fuld musik”. Vi deltog i selve morgendansen og interviewede derefter underviseren Cathrin Jensen.