Streetdansere holder atypisk fredagsfest

Streetdance
Streetdance. Foto: Henning Sjøstrøm.

Fredag aften kan man til Urban Dance Jam slå sig løs på dansegulvet til musik indenfor genrerne house, hiphop, funk og disco. Eventet bliver afholdt af DGI Storkøbenhavn, og de to tovholdere på arrangementet er Frederikke Hauberg og Maya Olsen.

Urban Dance Jam
Hvornår: Fredag d. 12/4
Tid: Kl. 19-23
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54, 1306 Kbh K
Hvad: Streetdance, house, hiphop, funk, disco

– Det er egentlig en tidlig fest, hvor der er fokus på dans og danseglæde, i stedet for en gå-i-byen kultur, siger Frederikke Hauberg.

Urban Dance Jam er opstartet for at imødekomme street dance miljøet i København.

– Målgruppen er det miljø, som knytter sig til street dance danseskolerne i København. Der er både professionelle, semi-professionelle og folk, der har dansen på hobby-plan. I miljøet er der free-style dansere som danser på højt plan, men som brænder for kulturen og social dans, og ikke nødvendigvis lige så meget for koreografi og teater, siger Frederikke Hauberg.

Selvom man ikke er professionel street danser eller har de helt rigtige moves, opfordrer Frederikke Hauberg alle danseglade mennesker til at komme og være med.

– Det er ligegyldigt hvilket niveau man er på, bare man har lyst til at danse, at se dans eller har lyst til at lære. Det er åbent for alle. Der er overhovedet ingen begrænsninger, siger Frederikke Hauberg og fortsætter,

– Deltagerne skal meget gerne være folk, der vil høre god musik og vil bevæge sig på en lidt mere uformel måde end i for eksempel stiletter.

Det er ligegyldigt hvilket niveau man er på, bare man har lyst til at danse, at se dans eller har lyst til at lære. Det er åbent for alle.
Frederikke Hauberg, ansvarlig for Urban Dance Jam

Mange diskoteker i byen har ikke meget danseplads, og alkoholen er tit i højsædet. Derfor vil Urban Dance Jam tilbyde bedre rammer for dansen.

– Det er ikke altid så let at få free-style dans og improvisationsdans ind på diskotekerne, når mange unge bare har det sjovt med deres øl. Så derfor ville jeg gerne lave noget, der var midt imellem, noget som er festligt og danseagtigt, men som ikke har fokus på alkohol og at stadse sig op, siger Frederikke Hauberg.

Læs også: TV: Store muskler og små bikinier

Urban Dance Jam tilbyder ikke alkohol og aldersgrænsen er derfor heller ikke 18+, selvom det bliver afholdt på en natklub. Urban Dance Jam skal nemlig også være tilgængeligt for de yngre dansere.

– De yngste er 15-16 år, mens de ældste er i 40’erne. Men der er nok flest i 20’erne, siger Frederikke Hauberg.

Man kan slå sig løs på dansegulvet for første gang på fredag. Det kræver dog, at man har et Streetmembership som koster 100 kr., men så har man også adgang til i alt 6 jams.

– Det kan godt være lidt svært at få folk hevet ind som medlemmer, og ikke bare betaling hver eneste gang, så det er en udfordring. Men sådan har det været nødvendigt at stille op, når det bliver lavet i DGI regi. Der skal være en online registrering, siger Frederikke Hauberg.

Læs også: TV: Københavnsk graffitiattraktion skal rives ned