»Pludselig ringer hun i panik og siger, at der er en, der følger efter hende«

Nordsjællands Politi bekræfter, at de har undersøgt en sag i Fredensborg, hvor en teenager havde oplevelsen af at blive forfulgt af en mand. Foto: Kim Matthai Leland

Fredensborg er med sine knap 40,000 indbyggere en lille by, hvor familier kan føle sig trygge og hvor freden endda ligger i bynavnet selv.

Ovenstående opfattelse havde et lokalt forældrepar, indtil de den 17. april klokken 20.30 fik et opkald fra deres 14-årige datter, der fortalte, at hun blev forfulgt i Fredensborg Slotshave.

– Vores teenagedatter spurgte, om hun måtte gå en tur i Slotshaven. Vi bor lige ved siden af, og det er noget hun er vant til at gøre tit og ofte. Der går en halv times tid, og pludselig ringer hun fuldstændig i panik og siger, at der er en, der følger efter hende, fortæller faren til pigen, Jannick Jørgensen.

Nordsjællands Politi bekræfter over for NetAvisen at have fået en anmeldelse om et mistænkeligt forhold med en kvinde, der blev forfulgt af en mand.

Læs også Sådan vil politikerne stoppe voldelige stalkere

Når man ser på Facebook, at flere andre også har oplevet ham, så bliver man gal, og der får jeg lyst til at tage sagen i egen hånd
Jannick Jørgensen, far til 14-årig, der oplevede at blive forfulgt i Fredensborg

Jannick Jørgensen delte sin datters episode i Slotshaven på en Facebook-gruppe for lokale i Fredensborg. Kommentartråden på opslaget viste, at flere andre havde haft lignende oplevelser, men om det er med den samme mand vides ikke.

Ifølge Jannick Jørgensen fortalte datteren, at hun blev forfulgt på stierne i Slotshaven i cirka fem-ti minutter.

– Hun går rundt alene og tager billeder af statuer og lægger mærke til, at en mand med gråt joggingtøj og hætte på bliver ved med at følge efter hende på stierne. Når hun vender sig om og kigger på ham, stopper han op og kigger den anden vej, forklarer han. 

»Det er Fredensborg, der sker aldrig noget«

Freden i Fredensborg blev dermed tilsyneladende afbrudt, i hvert fald for familien Jørgensen, der hidtil havde opfattet deres hjemby som et sted, hvor der aldrig skete noget farligt.

– Jeg er dybt frustreret, vi har gjort rigtig meget for at vores to døtre skal føle sig trygge. Hvis vi har gået sammen med hunden om aftenen, og de har været bange, fordi det er mørkt, så har vi sagt »prøv nu og hør, det er Fredensborg, der sker aldrig noget. I kan altid føle jeg sikre i Fredensborg«. Det er frustrerende, at en eller anden idiot virker til at skulle ødelægge dette, siger Jannick Jørgensen og tilføjer, at han aldrig har oplevet nogen lignende i Fredensborg.

– Det var helt vildt overraskende. Jeg har boet her hele mit liv, det har min kone også, vi har aldrig oplevet sådan noget her i Fredensborg. Det har altid været en stille by, siger han.

Reddet af soldater

Ifølge Jannick Jørgensens søgte datteren hen mod slottets soldater, der hjalp hende med at slippe af med manden. Soldaterne kontaktede ifølge faren politiet, som interviewede den 14-årige pige om episoden.

– Hun bliver mere og mere bange, og til sidst stiller hun sig hen til soldaterne ved slottet. De kan se, at hun græder på livet løs og er meget bange. De spørger om de kan hjælpe med noget, og det er først dér, at manden vælger at forsvinde. Vi er ekstremt taknemmelige for soldaternes indgriben, og at de hjalp vores datter, siger Jannick Jørgensen.

Det er ikke umiddelbart nogen anmeldelser, vi ser mange af i dét område
Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi arbejder videre med sagen, men har begrænsede oplysninger om manden. Politiet har forgæves forsøgt at finde den mistænkte i området omkring Slotshaven.

– Det er ikke umiddelbart nogen anmeldelser, vi ser mange af i dét område. Vi har været ude og rundere efter manden, men vi har ikke truffet ham i området, lyder det fra Nordsjællands Politi.

Det er ifølge politiet svært at afgøre, hvorledes der er grund til bekymring for borgerne i Fredensborg. Sager som denne er ikke noget, de ser hver dag, og det er slet ikke en indikator for en tendens.

– Det sker med mellemrum, at nogen føler sig forfulgt. Det vil der komme anmeldelser om indimellem, men det er jo ikke det samme som, at der findes en tendens i området, lyder meldingen fra Nordsjællands Politi.  

Læs også: Tryghed i boligområder tager tid trods faldende kriminalitet

Sådan gjorde vi: Journalisten så på Facebookgruppen “Hjælp hinanden – Fredensborg”, at Jannick Jørgensen havde advaret omkring manden i Slotshaven, og fortalte om sin datters oplevelse. Journalisten kontaktede Jannick Jørgensen og foretog et telefonisk interview. Interviewet med Nordsjællands Politi er ligeledes foretaget over telefon.