Psykologistuderende kæmper for bedre vilkår

De psykologistuderende på Aalborg Universitet er ikke tilfredse med det organisatoriske arbejde på universitetet.   Foto: Life Launch Career
De psykologistuderende på Aalborg Universitet er ikke tilfredse med det organisatoriske arbejde på universitetet.

Foto: Life Launch Career

De psykologistuderende savner, at planlægningen fra universiteternes side forbedres gevaldigt. De studerende får skemaerne og eksamenstidspunkter alt for sent, mener Kirstine Højgaard Dichmann, der er formand for Studentersektionen i Dansk Psykolog Forening og studerende på Aalborg Universitet.

Vi får altid at vide, at de gør, hvad de kan, men der sker bare ikke noget
Kirstine Højgaard Dichmann, formand for Studentersektionen i Dansk Psykologforening og studerende på Aalborg Universitet.

– Problemet er, at den præcise dato for eksamen kommer meget sent. Desuden hvis der er sat en måned af til en eksamen, er det meget tid at tage ud at sit liv og sætte på standby for en dags eksamen.

Læs også: Psykologistuderende: Elendige forhold for udvikling af frivilligt socialpsykologisk arbejde

– Man kan jo ikke huske, hvad man har forberedt for en måned siden. Så det er ikke godt nok med beskeden på en måneds tid, hvor du skal være parat til at gå op til eksamen, siger Kirstine Højgaard Dichmann til NetAvisen.

Kirstine Højgaard Dichmann savner samarbejdsvillighed fra universiteterne, som hun føler modarbejder de studerende.

– Vi har gjort opmærksom på problemet flere gange, men der bliver ikke gjort noget. Vi får altid at vide, at de gør, hvad de kan, men der sker bare ikke noget, siger Kirstine Højgaard Dichmann.

Ikke plads til fordybelse

Kritikken stopper ikke her. Kirstine Højgaard Dichmann savner også, at der kommer mere plads til, at de studerende kan fordybe sig i stoffet. Psykologer har brug for meget praktisk erfaring, inden de skal på arbejdsmarkedet, og det tillader strukturen ikke, mener hun.

– Vi har brug for en struktur som tillader, at vi kan planlægge vores tid med en arbejdsgiver. Vi har som studerende et hav af frivillige og betalte jobs som hjælper os til at sætte den store mængde teori i perspektivsiger Kirstine Højgaard Dichmann og fortsætter.

– Det er ikke lang tid, man får i praktik, og fremdriftsreformen lægger heller ikke op til, at vi vil få mere tid til at fordybe os. Det er svært at få det optimale ud af studiet, når man ikke har mulighed for at sætte sit studie ned i tid for at indgå i større projekter.

Finder nye måder at spare på

Universiteterne i Danmark er pressede på økonomien, og det er noget, man virkelig mærker på psykologistudiet på Aalborg Universitet, siger Kirstine Højgaard Dichmann.

– De skal hele tiden skal finde nye måder at spare på. Det går altid ud over de studerende. Jeg gad godt se en arbejdspladsvurdering på universiteterne for de studerende og administrationen. Jeg vil vædde med, at den ville være mere end ringe.

– Senest har vi klaget over, at de nu har indført en multiple choice-eksamen, som er seneste påfund for at spare, fordi det er en billig eksamensform, lyder kritikken fra Kirstine Højgaard Dichmann.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra studienævnet på Aalborg Universitet.