Radio: Gymnasieelever i klimastrejke: Vi strejker selvom vi får fravær

Gymnasieeleverne trodsede både kulde og fravær for at være med til klimastrejken på Roskilde Universitet.
Foto: Josephine Romby.

Verden over blev der i dag afholdt klimastrejker. På Roskilde Universitet havde Studenterrådet også organiseret en strejke i samarbejde med Den Grønne Studenterbevægelse.

Andreas Aagesen, Milea Lasthein, Thea Hermann og Isabella Juul var blandt de fremmødte til klimastrejken. De valgte at komme, selvom de får fravær for hele dagen, fordi de mener, at klimaet er vigtigere. Det kan du høre mere om i radio-indslaget her:

Vi er her ikke bare for hyggen

De fire gymnasieelever er alle enige om, at klimaet er noget, som skal prioriteres.

– Vi bliver nødt til at gøre noget nu, siger Isabella Juul.

De er kommet til strejken i dag, fordi de gerne vil være med til at gøre en forskel for klimaet, men også fordi de synes, det er dejligt at føle, at de er en del af noget større.

Læs også: RUC-studerende strejker for klimaet

– Vi føler at vores mening tæller for mere, når vi er en del af en større gruppe. Det er rart at vide, at der er flere, der mener det samme som os, siger Andreas Aagesen.

Selvom klimastrejken handler om, at råbe politikerne op, så håber Milea Lasthein også, at dem hjemme i stuerne også lytter med.

Hun mener, at man bliver nødt til at starte med den enkelte person, for hvis alle gør det, så sker der ændringer.

Læs også: Dansk klima-asfalt hyldes i udlandet: »Et kæmpe skulderklap«

Milea Lasthein gør selv hvad hun kan, for at formindske hendes egen CO2-udledning.

– Jeg spiser vegansk i min hverdag, og jeg har fået hele min familie med på det, siger hun.

Håb for fremtiden

Den verdensomspændende klimastrejke får eleverne til at være optimistiske i forhold til fremtiden. De mener, at det internationale arrangement vil være med til at skabe debat og dialog omkring klimaet.

– Det motiverer os, at vi kan se, at der er rigtig mange der vil være med til det her. Det er med til at skabe håb om, at det ikke er for sent at redde verden, siger Thea Hermann.

Sådan gjorde vi: Ideen til artiklen og radioindslaget kom, da  journalisten mødte op til klimastrejken på Roskilde Universitet. Herefter foretog journalisten interviews med nogle af de fremmødte.