Region Sjælland er hård ramt af tvangsauktioner

Mange indbyggere i Region Sjælland må se deres hus ryge på tvangsauktion Foto: Thomas Angermann
Mange indbyggere i Region Sjælland må se deres hus ryge på tvangsauktion. 
Foto: Thomas Angermann

Region Sjælland er den region i Danmark, hvor flest ejendomme bliver sat på tvangsauktion. Hele 110 ejedomme røg på tvangsauktion i maj måned, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge formanden for Realkreditforeningen, Karsten Beltoft, er det pressede boligmarked i Udkantsdanmark en af grundene til de mange tvangsauktioner.

– Der, hvor vi ser de største udfordringer, er, på Vest- og Sydsjælland og Lolland-Falster. Boligmarked klarer sig generelt bedre i de store byer, siger han.

Hovedstaden trækker

Mens der var 110 tvangsauktioner i Region Sjælland i maj måned, var der til sammenligning kun  25 og 26 i henholdsvis Region Nordjylland og Region Hovedstaden. At Region Sjælland er så hårdt ramt kan ifølge Karsten Beltoft forklares med, at de ligger tæt på hovedstadsområdet.

Karsten Beltoft forklarer, at København har været gennem en længere periode med faldende boligpriser, og det har betydet, at flere folk har valgt Region Sjælland fra til fordel for hovedstaden. Derfor har mange indbyggere måtte se deres hus ende på tvangsauktion.

– De er ramt lidt af et hovedstadsproblem. De ligger tæt på hovedstadsområdet, og det betyder, at efter en længere periode med fald i huspriserne i København, så er der flere, der har haft mulighed for at købe boliger i hovedstadsområdet, siger Realkreditforeningens formand.

Læs også: Frederiksberg er Danmarks Beverly Hills

Et generelt fald i antallet af tvangsauktioner

Til trods for, at Region Sjælland fortsat kæmper med mange tvangsauktioner, viser de nyeste tal også, at der generelt set er sket et fald i antallet af tvangsauktioner.

Det er især Region Hovedstaden, der har oplevet et fald. På et år er antallet af tvangsauktioner mere end halveret.

I maj 2014 endte 59 af regionens boliger på tvangsauktion, i år var det tal faldet til 26.

Læs også: Storbyerne løber fra provinsen i kapløbet om uddannelse

I maj måned var der i alt 287 tvangsauktioner. Det svarer til et fald på 13 procent sammenlignet med maj sidste år, hvor 330 ejendomme kom på tvangsauktion.

Grunden til dette fald skyldes ifølge Karsten Beltoft at en forbedring i boligmarked redder mange fra at gå konkurs:

– Det går lidt bedre på boligmarkedet. Der bliver solgt lidt flere ejendomme, og det betyder at nogle af dem, der var på vej på tvangsauktion, bliver reddet ved, at ejendommen bliver solgt i fri handel i stedet.