S-SF-misforståelse betyder længere ventetid på skadestuer

Det er en misforståelse og ikke forkerte oplysninger, som først antaget, der er skyld i, at regeringen alligevel ikke kan garantere skadestue-patienter en maksimal ventetid på en halv time. Sådan lyder det nu fra sundhedsminister Astrid Krag, dagen inden hun er indkaldt til samråd om S og SF´s løfter på sundhedsområdet.

 »Problemet er ikke forkerte oplysninger, men at vi her i S og SF har misforstået nogle tal om, hvor langt ned ventetiden er kommet i Region Midtjylland«, siger Astrid Krag og tilføjer, at »der ikke var så mange patienter, der kom til inden for en halv time, som vi troede. Det var ikke 90 procent af skadestuepatienterne, der kom så hurtigt til, men en væsentligt lavere andel. Og så er der langt op til de 95 procent, vi havde som mål«.

 

Midtjylland: Hver tredje venter mere end en halv time

Hans Peder Graversen, chef for Kvalitet og Sundhedsdata I Region Midtjylland, påpeger, at man aldrig har sagt noget om, at 90 procent af patienterne ikke venter mere end en halv time på regionens skadestuer.

  »Det er ikke rigtigt, at Region Midtjylland sikrer 90 procent af patienterne behandling inden for en halv time. Og det har vi heller aldrig påstået. Vi har et service-mål om, at det engang i fremtiden skal være sådan, men det er noget vi arbejder med og ikke kan garantere«, siger han.

Det kan være svært at sige præcis, hvor mange patienter i Region Midtjylland, der faktisk får behandling inden en halv time, men nye beregninger viser, at ca. 20.000 patienter må vente længere tid.

»Det vi ved nu, er, at to ud af tre får hurtig behandling. Det betyder, at 40.000 ud af 60.000 patienter kommer til inden 30 min.  Og så er der jo et stykke op til 90 procent«, lyder det fra Hans Peder Graversen.

Meget overraskende

  

Sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti, Liselott Brix, der har indkaldt sundhedsministeren i samråd tirsdag, er meget overrasket over, at der nu ikke er tale om forkerte oplysninger, men om en misforståelse.

 »Ubegribeligt! Det virker som om, at ministeren hopper og springer i sine udsagn. Det er meget mystisk. Men det rykker ikke ved, at vi mener vælgerne har krav på at vide, hvilke misforståelser, der ligger til grund for, at man ikke kan garantere 30 min ventetid«, lyder det fra Liselott Brix.

Læs også: Ventetid på skadestuer ender i trusler

Læs også: Ny plan for kortere ventetid på skadestuer