SF vil have byggestop i Rødovre Kommune

Rødovre Kommune oplever i disse dage et stort byggeboom

Der bygges på livet løs i Rødovre. Men nu er det blevet for meget af det gode for SF, der vil have stoppet nybyggeriet.

– I mit hoved, er det sådan, at når man skal tiltrække borgere, så er det fordi at man ikke har borgere nok, og det er jo slet ikke det der er tale om, vi er ved at være for mange borgere herude, sådan siger Kenneth Rasmussen (SF).

Ifølge Kenneth Rasmussen står kommunen over for en række problemer på grund af det massive boligbyggeri, som kommunen har udført i de seneste år. Hans kritik går blandt andet på, at kommunen mister grønne arealer, bruger for mange ressourcer og risikerer at skubbe nuværende borgere ud af byen, da mange ikke har råd til at bo i de nye lejligheder, der bliver opført.

– Det er jo ikke sådan, at vi har haft en nedadgående vækst i kommunen. Vi behøves ikke at hive flere borgere ind, som skal have boliger, som de almindelige borgere i Rødovre Kommune slet ikke har råd til. Det er jo helt godnat, at mine egne børn f.eks. ikke kan bo i Rødovre, fordi det simpelthen er blevet for dyrt, og de er nødt til at flytte ud af byen, siger Kenneth Rasmussen (SF).

Derfor foreslår han et byggestop, da det i hans optik vil sætte en stopper for problemerne.

Fakta om Rødovre Kommune:

  • Er den kommune med den mindste mængde af grønne arealer i landet.
  • Er den tredje mest befolkede kommune i landet, med et indbyggertal på 41.119.
  • Kommunens befolkningsprognose estimerer, at indbyggertallet vil stige fra 41.119 til 45.000 i 2026 med et toppunkt i 2028 på ca. 45.800
  • Havde et befolkningstal på 24.080 i 1954, som steg til 45.689 i 1968 – hvor det efterfølgende aftog til 37.318 i 1982.

 

Læs også: Enhedslisten: »Jo flere dyre boliger vi bygger i Høje Taastrup, jo mere vil der kun være plads til én type borger«

Socialdemokratiet afviser kritik

Spørger man Kenneth Rasmussen om, hvem der står med det reelle ansvar for denne udvikling, peger han på Socialdemokratiet.

– Problemet er, at Socialdemokratiet har flertal og kan trumfe alt, hvad de vil igennem. Det virker som om, at det er et prestige projekt for dem at bygge så meget, siger Kenneth Rasmussen (SF).

Socialdemokratiet afviser dog SF’s kritik om, at kommunen får færre grønne områder, og at de nuværende borgere vil blive skubbet ud på længere sigt grundet nybyggeriet. De anerkender dog, at der er problemer.

Læs også: Nye boliger sikrer dig mod dommedag

–  Vi har et reelt problem med vores idrætsfaciliteter, skoler og vores daginstitutioner, hvor det helt klart er nødvendigt at udbygge dem, for at have plads til de borgere som kommer til kommunen, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen (S).

Flemming Lunde Østergaard Hansen (S) mener ikke, at der er behov for byggestop, da kommunen i 60’erne husede flere borgere end på nuværende tidspunkt.

– Der er fortsat behov for boliger. Der er simpelthen for få boliger i København. Vi kan ikke løse problemet, men kan dog bidrage med vores lille del. I dag er der væsentligt færre borgere i Rødovre Kommune, end der var i 50’erne og 60’erne. Så jeg synes, det er bombastisk sagt, at der skal være et stop for nye borgere. Men jeg synes ikke, at vi skal blive med bygge yderligere, end de projekter vi allerede byrådet allerede har planlagt, fortsætter Flemming Lunde Østergaard Hansen (S)

Sådan gjorde vi: Nyheden udspringer af et afsnit fra “Debat Under Uret” sendt i TV 2 Lorry, hvor Kenneth Rasmussen udtalte sin bekymringer om boligsituationen  i Rødovre. Begge byrådsmedlemmer er interviewet over telefon.