Sidste chance for at komme bag kulisserne på metroen

Rådhuspladsen som de fleste kender den nu. Men fredag d. 12. oktober kan du komme med om bag hegnet, når metrobyggeriet åbnes op for kulturnats-gængere på den årlige Kulturnat i København. 
Foto: Caroline Ryberg Albæk

Traditionen tro afholdes der Kulturnat i København, og igen i år er det muligt at komme ned under jordens overflade, og se hvordan det skrider fremad med metrobyggeriet på Rådhuspladsen.

Mange danskere bruger hver dag metroen som transportform, og hvis man synes, at det lyder spændende at komme helt tæt på byggeriet af den, så er det i år man skal gøre det.

– Det her bliver sidste chance for at få et lille smugkig indenfor på vores metrostation, inden, at vi kan slå dørene op i sommeren 2019

Fakta om den nye metrostation og Cityring 

  • Metrostationen på Rådhuspladsen forventes at få 14.000 daglige passagerer i 2025.
  • Stationen åbner som en del af Cityringen, som skal forbinde København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro Vesterbro og Frederiksberg.
  • Cityringen får 17 underjordiske stationer.

    Kilde: Metroselskabet I/S 

Det fortæller Kåre Møller Madsen, pressekoordinator i Metroselskabet og Hovedbanens letbane.

Han fortæller også, at man som gæst på Kulturnatten i år, særligt kan glæde sig til at se det nye tema, som metroselskabet har valgt skal karakterisere netop stationen på Rådhuspladsen. Temaet er sort, og det er der en særlig mening med.

– I år vil man kunne se en del af vores nye sorte vægbeklædning på Rådhuspladsen. Metrostationen er sort som en hyldest til nattelivet, siger Kåre Møller Madsen.

De tidligere år har det virkelig været et tilløbsstykke med kø langt ned af strøget

Kåre Møller Madsen, pressekoordinator i Metroselskabet og Hovedbanens letbane.

Hvis du tænker, at det lyder som en spændende aktivitet, så er du ikke ene om det.
Metrobyggeriet er nemlig en særdeles populær aktivitet på Kulturnatten. Ifølge Metroselskabet så lagde 12.300 gæster i 2017 deres vej forbi Rådhuspladsen på Kulturnatten, og metrobyggeriet blev det mest besøgte event på Kulturnatten det år.

– De tidligere år har det virkelig været et tilløbsstykke med kø langt ned af strøget, fortæller Kåre Møller Madsen

Hvorfor du siden Kulturnatten i 2011 helt tæt har kunne følge metrobyggeriet på Rådhuspladsen, har han også en forklaring på.

– Det er vigtigt at slå dørene op til metrobyggeriet, fordi det er dig og mig og os alle sammen, der er med til at finansiere den nye metrolinje. Alle interesserede skal have muligheden for at se, hvordan byggeriet skrider frem

Sådan gjorde vi: Ideen til artiklen opstod, da journalisten blev opmærksom på kultur-eventet i DSB magasinet Ud og Se. Der blev taget kontakt til Metroselskabet, som blev interviewet om Kulturnattens event på Rådhuspladsen, samt historisk viden om byggeriet af metrostationen, som tidslinjen bygger på.

Se tidslinje over metrobyggeriet her