Klar til bambi-tid og piruetter? Skøjtebanen på Runddelen åbner efter et års fravær

Sådan ser det ud, når skøjteglade gæster besøger Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel
Foto:Wikipedia

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel har hvert år siden 1999 haft vinterglade besøgende, der ganske gratis har kunnet boltre sig i det kridhvide skøjteparadis. Med de omkringliggende, karakteristiske gule bygninger, og lyskæder der hænger på kryds og tværs, er rammerne sat for skøjteglade voksne og børn, der hvert år i flokkevis stimler til.

Sidste år var skøjtebanen, ligesom så meget andet, lukket ned. Men skøjtebanen er et vigtigt samlingssted på Frederiksberg, fortæller Stine Heltberg (S). Hun er, udover at være en af flere kandidater for Socialdemokratiet til Kommunalvalget den 16. november, også en flittig bruger af skøjtebanen.

– Det er et enormt vigtigt samlingssted for stor som lille. For her kan alle være med, og det er gratis, hvis man blot har et par skøjter. Og skøjter kan man købe billigt på Den Blå Avis, siger Sine Heltberg (S).

Sådan ser skøjtebanen på Frederiksberg Runddel ud nu. Forberedelserne tager flere uger, og mange hænder er i spil for at skabe det vinterparadis, der sidste lørdag i november vil kunne ses på pladsen foran Frederiksberg have.

Det eneste, der kan sætte en stopper for de vinterkolde næser og piruetter, er vejrforholdene. Om natten skal temperaturen nemlig helst nå ned på minus 10 grader, for at banen har optimale forhold, fortæller Kultur- og Fritidsafdelingen ved Frederiksberg Kommune.

Hvad sker der, hvis smittetallene stiger? 
Hvad angår Covid-19 og det stigende smittetal, er der endnu ikke noget der peger på, at skøjteglade gæster ikke kan bolte sig helt som planlagt, forlyder det fra Frederiksberg Kommune. De skøjteglade gæster, kan derfor glæde sig til at boltre sig på skøjtebanen på Frederiksberg Runddel fra lørdag den 27. november, helt som der har været tradition for selv samme siden 1999.

Læs også: Vinteren kommer: Hvornår skal du finde skøjterne frem?

Hvis man trænger til en skøjtepause, eller når dagen går på hæld, kan man ved siden af Runddelens skøjtebane tilmed få varmen ved den lille café, hvor alskens varme drikke og andre lækkerier kan købes. De kan enten nydes ved de mange traditionelle Frederiksberg-bænke, der hele året står i en halvcirkel på pladsen eller ved den påmonterede træbænk, der sidder påsat hele vejen rundt om selve skøjtebanen.

Sådan gjorde vi: Journalisten så at opsætningen af skøjtebanen på Frederiksberg Runddel var igang, og ringede derefter til Frederiksberg Kommune. Herefter var journalisten i kontakt med diverse afdelinger, for til sidst at blive sendt til afdelingen for kultur og fritid. Tanken bag dette interview til baggrund var, at spørge ind til tankerne omkring det stigende smittetal, og hvordan dette kunne have indvirkning på skøjtebanens åbningsplan. Herefter fandt journalisten frem til Sine Heltberg gennem Facebook, hvor hun tilbage i 2014 havde postet et billede fra skøjtebanen, hvor hun roser den for dets inkluderende fællesskab. Herefter ringede journalisten kilden op, som glædeligt ville medvirke i artiklen.