Solceller betaler sig økonomisk

Solceller til taget
Solceller til taget foto: XL-Byg

Overvejer du at udskifte dine nuværende anlæg ud med grøn energi, er det om at slå til. Der er nemlig penge at spare – og tjene, ved at kaste et par tusind kroner efter de energibesparende solcelleanlæg.

Elpriserne stiger

Ifølge Dansk Energi er elpriser i Danmark steget med ca. 3,8 % p.a. siden 1995. Intet tyder på, at udviklingen i elpriserne vil ændre sig i den nærmeste fremtid, og solcelleanlæg vil dermed formentlig kunne betale sig, idet prisstigninger gør besparelsen ved anvendelse af solceller større over tid.

– Den energi du producerer via. anlægget, skal du bruge med det samme, til gengæld er anlægget tilbagebetalt efter 8 – 10 år, fortæller Morten Juel, der er indkøbschef i XL-byg.

Om solcelleanlæg

  • Der findes tre forskellige solcelleanlæg. Den billigste udgave, der passer til et almindeligt husstandsforbrug, er et 6 kg/watt-anlæg, koster 82999 kr. med en standardmontering.
  • Solcelleanlæggene kan købes i XL-BYG’s butikker. Tilbud samt spørgsmål omkring anlæggende kan ske via. hjemmesiden xlbyg.dk eller pr. telefonisk henvendelse til byggekæden.
  • XL-BYG afholder i den kommende tid gratis informationsmøder om solceller rundt omkring i udvalgte XL-BYG forretninger. Interesserede kan på kædens webside se, hvornår deres lokale forretning afholder informationsmøde.

Solceller til taget

XL-BYG er ét af de firmaer, der udbyder solcellepaneler. Deres nyeste skud på stammen er et anlæg, der designmæssigt kan integreres i taget, så det flugter med den eksisterende tagbelægning.

– Når udgifterne til solcelleanlægget er tilbagebetalt, går elregningen i nul. Herefter bliver overskydende el, som ledes ud på el-nettet, en ren indtægtskilde for ejeren, siger Morten Juel.

Nu også varmt vand med solceller

– Vi har netop lanceret et kombinationsanlæg, som gør det muligt både at producere el og varmt vand. Ejeren tjener dermed penge på husstandens strømproduktion og sparer penge på varmregningen samtidig, fortæller Morten Juel.

Skån miljø og pengepung

Marketingchef Alice Monberg fra XL-Byg påpeger i en pressemeddelelse, at solcelleanlæggene imødekommer, de miljømæssige hensyn, som er oppe i tiden.

– Mange mennesker har stor omsorg for miljøet, og når man så samtidig kan sænke sine udgifter betragteligt og på sigt skabe sig en indkomst gennem solcellerne, tror jeg, at rigtig mange vil synes, at en investering i et solcelleanlæg er sund fornuft, fortæller Alice Monberg.