Sommerferieplaner? Tag toget direkte fra København til Skagen

Foto: René Strandbygaard
Foto: René Strandbygaard

Tunge kufferter, børnestemmer der larmer af forventning og uoverskuelige afgangstavler på en banegård. Skal du på en længere togtur på ferie, er det surt at skulle skifte spor på halvvejen. DSB annoncerer nu med en direkte linje fra København til Skagen i syv weekender i sommerferien, så du kan slå plaiderne ud i kupeen, helt til du er nået feriedestinationen.

– Det er en meget familievenlig rejseform. Og vi synes, det er et rigtig godt produkt, vi har fået her, siger kommerciel direktør i DSB, Susanne Mørk Koch.

Den direkte linje løber over 7 weekender fra d. 28. Juni til d. 11. August 2013, og turen tager omkring 6,5 time.

Fisk, bamser og malerier

Hos Skagens Turistbureau er man også glad for initiativet og håber, at det vil bringe flere københavnere til Grenen og skagensmalerne på Skagens Museum. Spørger man turistchef Lene Kappelborg, er der fire ting, man ikke må misse i det nordligste Danmark.

– Grenen er klart en af dem og fiskerhusene, skal man også se. Dem er der ikke så mange af tilbage i Danmark, så det er klart, at man skal en tur på havnen og spise noget god mad. Skagens Museum og Bamsemuseet skal man også besøge.

Læs også: Flere efterspørger børnefri om råder 

Uden skift på halvvejen

Afhængig af om man vil have pladsreservation eller andre tillægsydelser, kan man regne med en pris på omkring 2000 kr. for en børnefamilie med to børn, oplyser Susanne Mørk Koch. Hun regner med, at det nye produkt vil blive populært blandt børnefamilier.

– Du undgår et skift undervejs. Det kan være rigtig meget værd, når du tager på ferie, så du ikke skal have tasker ud og ind af toget. Vi regner med, at dette bliver et meget attraktivt produkt, og vi er rigtig spændte på at se, om det er noget danskerne har lyst til.

Skagen for enhver

Den yndede ferieby kan for nogen godt klinge af hummerhaler og dyre vine, men Lene Kappelborg forsikrer, at Skagen byder på overnatning og spisesteder, som passer de flestes pengepung.

– Der er for alle prislag. Selvfølgelig har vi steder, der er dyre, men vi har også helt almindelige priser, hvor de fleste kan være med.

Se flere seværdigheder i Skagen