Strikkeopskrift skal samle penge ind til Red Barnet

Red Barnets julesweater skal minde os om, at vi skal hjælpe andre, som har mindre overskud end os selv. Foto: Julie Alsholm Hassingboe

Igen i år har Red Barnet udgivet en strikkeopskrift i anledning af julen. Strikkeopskriften på en julesweater er designet af strikkedesigner, Lærke Bagger. Sweateren hedder “Del Dit Hjerte Sweateren”.

Sweateren har stort hjerte på maven, hvorpå man kan sætte personlige applikationer, for at vise hvad man har i hjertet.

Overskuddet går til udsatte børn

På Red Barnets webshop kan man købe otte forskellige strikkeopskrifter. Alt overskuddet fra webshoppen går til deres arbejde rundt omkring i verden og i Danmark.

Læs også: Strikkeklub bringer unge og ældre sammen

Laurits Bæk Simonsen, pressechef for Red Barnet, fortæller, at samarbejdet med Lærke Bagger tjener til det gode formål samtidig med, at det rammer ind i en stor interesse for strik.

– Generelt ser vi jo en strikkedille, og i det lys er vi meget begejstrede og taknemmelige over, at Lærke Bagger har udviklet denne unikke opskrift til os. Overskuddet går til vores vigtige arbejde for at hjælpe udsatte børn herhjemme og ude i verden. Ved at Lærke gør det muligt, at man kan dele sit hjerte og denne strikkeopskrift her til jul, som jo bekendt er hjerternes fest, går det hele op i en højere enhed, siger Laurits Bæk Simonsen.

Red Barnet samarbejder med en række ambassadører. Gennem samarbejdet bliver Red Barnets arbejde udbredt.

Velgørenhed på den subtile måde

Når vi donerer penge til velgørenhed, er det vigtigt, at vi kan se mening med det, vi donerer til, ifølge adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen fra Roskilde Universitet.

– Når vi donerer, kan vi godt lide at blive set for at donere. Men det skal altid være på en subtil måde, hvor man ikke fører sig frem. En donation skulle gerne være givet af et rent hjerte. Problemet er bare, at det er der ikke nogle, der gør. Man har altid en grund til, at man donerer, siger han.

Læs også: Røde Kors forventer flere ansøgninger om julehjælp i velhaverkommune

Det skaber værdi for den, der donerer penge, hvis folk kan genkende den sweater man sidder og strikker på. Derfor kan donationer ifølge Pelle Guldborg Hansen ofte blive tvetydige.

“Det giver godt til samvittigheden”

Katrine Sigvert har en Instagram dedikeret til strikning. Hun strikker helst i strålende farver, skriver hun på sin Instagramprofil @strik_med_paa. Hun har tidligere købt en strikkeopskrift, hvor overskuddet gik til velgørenhed. Det er en ‘nem’ måde at donere penge til velgørenhed.

–  Det giver godt til samvittigheden. Man gør noget godt uden, at man skal tænke vildt meget over det, siger Katrine Sigvert.

Læs også: Online strikkefællesskaber: I Gladsaxe Kommune er borgere fælles om at strikke hver for sig

Som mor til to er der mange udgifter. Samtidig er det også vigtigt for Katrine Sigvert at prioritere sin hobby. Hvis hun gennem sin hobby kan støtte velgørenhed, bliver det til en win-win-situation, siger hun.

– Det betyder helt vildt meget, fordi jeg har svært ved selv at sætte penge af i et ellers stramt budget. Så at få noget ud af det ved at købe noget til sin egen hobby og samtidig støtte et godt formål, er jo mega godt, siger Katrine Sigvert.

En grineren julesweater

I en Youtube-video fortæller Lærke Bagger, at det er vigtigt, at vi hjælper, hvor vi kan.

“Jeg har altid gerne ville lave en rigtig sjov julesweater”, siger Lærke Bagger i Youtube-videoen. “Den skal minde os om, hvorfor det er så ekstremt vigtigt, at hjælpe andre som ikke har ligeså meget overskud, som vi har”.

I Youtube-videoen kan du se Lærke Bagger i “Del Dit Hjerte Sweateren”.

 

Overskuddet fra salget af strikkeopskriften går til børn i hele verden, der har brug for hjælp. Opskriften koster som minimum 49 kroner, og man bestemmer selv, om man vil give mere for opskriften.

Sådan gjorde vi: Vi så Red Barnets nye strikkeopskrift. Vi ringede til Red Barnet og en forsker fra Roskilde Universitet for at blive klogere på velgørenhed. Dernæst kontaktede vi en strikker, der selv har købt en strikkeopskrift til fordel for velgørenhed.