Taxiselskaberne nyder godt af sne og kulde

Kolde fingre og våde tæer, giver penge i kassen hos landets taxaselskaber. Foto: Dantaxi 4×48.

Jo hårdere vintervejret er, jo travlere får taxibranchen.

Det fortæller Rasmus Sørensen, der er kommunikationschef hos Dantaxi 4×48.

Omsætningen på taxikørsel er meget sæsonbestemt, forklarer han. De travleste måneder er som regel november, juni og januar.

– Vores beregninger viser, at på en vinterdag med kraftigt snefald, stiger omsætningen med 25 procent på hverdage, fortæller Rasmus Sørensen.

Læs også: For meget af det gode: Skibakke måtte lukke

Folk dropper vinterdæk

Ude på vejene kan taxichaufførerne også mærke snevejret presse.

Erik Gissel Jensen, der er vognmand hos Dantaxi 4×48, siger, at dårligt vejr uomtvisteligt giver flere ture hos chaufførerne.

Travlheden skyldes, at folk dropper bus og tog og lader bilen stå, når de blandt andet skal på arbejde, siger Erik Gissel Jensen.

Det er der flere grunde til:

– Der er mange mennesker, der ikke skifter til vinterdæk og tror, at helårsdæk er nok. Og så er der mange, der er bange for at køre i snevejret.

Læs også: Værkstedschef: Mange gider ikke skifte til vinterdæk

Billister bange for at køre selv

Dorte Kofoed, taxichauffør hos Carstens Taxa i Lejre, har også bemærket kundernes frygt for de glatte veje:

– Vi har flere kunder, som ringer til os, fordi de ikke selv tør at køre ud i det hvide vejr.

Travlheden kan dog også betyde ventetid for passagerne. Derfor har Rasmus Sørensen et godt råd til dem, som vil leje en hyrevogn henover vinteren:

– Et godt råd er at holde øje med vejrudsigten og bestille i ekstra god tid, hvis man har brug for en taxi i vintervejret.

Sådan gjorde vi: Idéen til artiklen kommer ud fra en antagelse om, at flere vælger bilen fra og tager taxi, når de skal på arbejde eller lignende. Vi ringede til Dantaxi og talte med deres kommunikationschef, som bekræftede historien. De resterende kilder er også kontaktet og interviewet via telefon.