To-årige kan nu gå til ridning

Her ses en af eleverne fra børneholdet. Foto: Privat

Mange steder er det ikke muligt, at starte til ridning hvis barnet er under tre år. En gennemgang af 10 rideskolers hjemmesider viser, at den gennemsnitlige alder, børnene kan begynde til ridning fire år.

Ellekærgård Ridecenter i Lejre har siden 1. september 2018 startet et hold op for børn ned til to-årsalderen. Det har været så poplært, at ridecentret har startet endnu et hold op 1. oktober 2018.

Stoledans og UNO til hest

For at ridningen skal være sjovt for børnene, bliver der leget b.la. stoledans og spillet UNO. Vel og mærket på hest.

– Stoledans på hest går ud på, at når musikken stopper, så skal børnene ride hen over en bom. Bommene ligger placeret forskellige steder i ridehuset. Vi spiller også UNO, som går udpå at børnene skal genkende farver, tal og huske øvelser. En af øvelserne kan b.la. være at dreje rundt på ryggen af hesten. Det er en sjov måde for børnene at lære at ride på, siger stifter af holdene Helene Elisabeth Sloth.

Derudover lærer børnene også at strigle hestene, samt at sadle hestene op og af. Hvordan de skal håndtere hestene fra jorden af, og hvordan de kommer både op på hesten og ned igen.

Forældrene skal være med

Helene Elisabeth Sloth fortæller, at ridelæreren er tilstede hele tiden og kan guide børnene i korrekt og sikker omgang med hestene. Forældrene til børnene skal deltage i lektionen og trække med hestene.

– Idéen til at starte holdene for børnene op, kommer fra vores ridefysioterapihold. Her er der mange små søskende, til de børn der går på de hold, som også gerne ville gå til ridning. Derfor besluttede vi os for at prøve det af, og indtil videre er det en kæmpe succes, siger Helene Elisabeth Sloth.

Sådan gjorde journalisten:

Idéen kommer fra facebook, hvor journalisten så et opslag omkring ridning for børn helt ned til to år. Journalisten tog derefter kontakt til ejeren som gerne ville fortælle om konceptet. Interviewet er forgået via telefonen.