TV: Afspritning, mundbind og afstand – opskriften på at fitnesscentre fortsat kan holde åbent

Af Nana Haugaard Christensen og Josefine Glerup Jacobsen

Forsamlingsloft, mundbind og øget rengøring. De tiltag er en del af Sundhedsstyrelsens coronarestriktioner, som er blevet den nye virkelighed i fitnesscentre.

FitnessX Vigerslevvej er et af de centre, som er berørt af restriktionerne. Men de har noget på spil. Hvis ikke de overholder coronarestriktionerne, risikerer de en ny nedlukning.

– Medlemmerne ved udmærket godt, at hvis de ikke overholder restriktionerne, så kan vi risikere konsekvenser. Generelt hjælper de til med at overholde alle restriktioner, siger centerleder Amanda Arnrød.

Fokus på rengøring

Derfor er rengøring en topprioritet både for medlemmer og personale.

– Først og fremmest spritter vi af mange gange i løbet af en dag, og sørger for at opfordre vores medlemmer til at gøre det samme. Vi nulstiller centret med noget hidsigt stads én gang om dagen for at sige ‘back to basics’ i forhold til bakteriefloraen hernede, siger Amanda Arnrød.

Udover fokus på øget rengøring er det blevet hverdag for medlemmerne at bære mundbind eller visir, når de bevæger sig ind og ud af centret eller opholder sig i caféområdet. Amanda Arnrød udviser forståelser for de nye restriktioner

– Alt hvad der hedder afspritning og rengøring er altid en fordel. Det håber vi, at folk tager med sig efter corona er overstået, siger hun.

Plexiglas plader løser forsamlingsloftet

En af udfordringerne ved de nye restriktioner er forsamlingsloftet på ti personer. I FitnessX har løsningen været at inddele holdsalen i to, så der i alt kan være 19 medlemmer og én instruktør på hvert hold.

Gennemsigtige plexiglas plader opdeler holdsalen, og samme løsning bliver brugt mellem løbebåndene. Amanda Arnrød er begejstret for tiltaget, fordi det løser nogle af de problematikker, som restriktionerne har forårsaget.

– Plexiglas pladerne i holdsalen fungerer super godt, fordi vi nu kan have dobbelt så mange på hold. Derudover har vi opsat plader mellem vores løbebånd, så folk kan stå tæt, men uden at stå uforsvarligt, siger hun.

Det er ikke kun personalet, der oplever løsningen med plexiglas pladerne som god. Også medlemmerne er positive over for tiltaget, mener fitnessinstruktør, Helle Rosenberg.

– Jeg har en fornemmelse af, at de er glade. Før var medlemmerne kede af, at der kun kunne være ni på holdene. Nu kan de få lov at komme ned og træne på hold igen. Det gælder også om at holde sig sund, så man måske ikke er så sårbar over for virus, siger hun.

Efter optagelserne og redaktionsens afslutning er retningslinjerne blevet ændret. Det er ikke længere muligt at gøre brug af plexiglas pladerne i holdsalen, da instruktøren ikke må være ansvarlig for to hold samtidigt. Det betyder, at kapaciteten igen er sat ned til ti personer inklusiv instruktør.

Sådan gjorde vi: Et lokalt fitnesscenter havde netop varslet opsætning af plexiglas plader. For at undersøge løsningen nærmere kontaktede vi centerlederen for at høre tankerne bag tiltaget. Både Amanda Arnrød og Helle Rosenberg er interviewet mundtligt. 

One Response to "TV: Afspritning, mundbind og afstand – opskriften på at fitnesscentre fortsat kan holde åbent"