Strop-træning: ”Det er lidt sejt, det er lidt lækkert”

 Stroppen er det eneste redskab du bruger under TRX-træning  Foto: Joyce Costello
Stroppen er det eneste redskab du bruger under TRX-træning
Foto: Joyce Costello

Træningsformen TRX, hvor du primært anvender din egen kropsvægt og en enkel strop, er blevet et hit blandt danskerne. De seneste år er der åbnet centre, der specifikt udbyder TRX-træning, men også i de store fitnesskæder som Fitness World og FitnessDK er det blevet muligt at træne TRX – og der er lange ventelister på holdtræningen.

– Det har helt klart noget at gøre med den branding, det har fået. Det er lidt sejt, det er lidt lækkert, og stort set alle de billeder, man ser med en TRX, foregår in action, siger Lars Kristensen, der er ansvarlig for personlig træning og kostvejledning hos fitnesskæden Fitness World.

Det var mega fedt første gang, jeg var til det. Det var sjovt på en helt anden måde.
Maria Cecilie Larsen, medlem af Fitness World

Kigger man på planen over TRX-holdtræningen i Fitness World, bekræfter de lange ventelister til holdene, træningsformens store popularitet. I et enkelt tilfælde stod der hele 67 i kø for at få plads på holdet.

Hvad er TRX-træning?

  • En forkortelse for Total Body Resistance eXercise
  • Træning der tager udgangspunkt i din egen kropsvægt
  • Det eneste redskab er en TRX-strop med to håndtag
  • Oprindeligt udviklet af US Navy Seals, så soldaterne kunne træne uanset hvor de befandt sig, og på meget lidt plads

Alle kan være med

Udover den gode branding som TRX-træningen har nydt godt af, er der flere positive aspekter ved træningsformen.

– Øvelserne er ret lette at gå til, og det er indstillingerne også. Det er noget, du kan tage med ud af holdsalen, siger Lars Kristensen.

Læs også: Tre trin til at finde motivationen til træning

I TRX-træningen er det eneste, du anvender udover din egen kropsvægt en strop med to håndtag.

– I hver eneste øvelse er der mindst tre niveauer, så alle kan være med, fortæller Anne-Kirstine Høxbroe Bach, der selv underviser i TRX i træningsstudiet PowerhouseCPH.

Når først man har prøvet det…

Hos PowerhouseCPH oplever de, at deres medlemmer er begejstrede, når først de har prøvet TRX.

– Nogle gange kræver det lidt overvindelse fra dem, fordi de er bange for, at det er for hårdt. Men så kommer de igen, fordi de mærker, at de jo godt kan, siger Anne-Kirstine Høxbroe Bach.

Læs også: Bæredygtig fitness er på vej

Frygten for at TRX-træningen er for hård, har ikke skræmt den 21-årige studerende, Maria Cecilie Larsen, der har prøvet TRX-træning i Fitness World.

– Der er sindssyg lang kø til holdene, så jeg tænkte, at der var en grund til, at det var blevet så populært. Det var mega fedt første gang, jeg var til det. Det var sjovt på en helt anden måde, forklarer hun.

– Det bare sjovt at prøve nogle nye træningsformer. På et eller andet tidspunkt kan det jo godt være, at TRX bliver kedeligt, siger Maria Cecilie Larsen.