TV: Dart hitter – især uden for bodegaen

Af: Peter Boier, Simone Baadsgaard, Filiz Yasar

Det er populært at spille dart. Medlemstallet hos Dansk Dart Union er steget med 11 procent det seneste år, mens 20 nye dartforeninger er blevet startet. Berit Schouw har i løbet af de seneste fire år udviklet sig fra at spille hyggedart i stuen til at være på kvindelandsholdet.

Hun kan mærke en stigende interesse for sporten.

– Det er det sociale. Det er hyggen omkring det, og det tror jeg bare er blevet populært, fortæller Berit Schouw og tilføjer, at spillereglerne også er så simple, at alle kan følge med.

Læs også: Unge er vilde med banko: »Bedstefar-mentaliteten er på vej tilbage«

Hun har aldrig selv spillet dart på en bodega, men oplever alligevel fordommene omkring “bodegasporten”.

– Folk tror typisk, at det er et bodegaspil. Der bliver drukket meget øl, og det er lidt store mænd, der spiller, forklarer hun.

Dart er smart

Morten Toft Sørensen, udviklingskonsulent hos Dansk Dart Union, oplever også, at dart appellerer til mange forskellige typer.

– Det er både unge og gamle, mænd og damer, tykke og tynde. Alle kan sådan set spille dart, siger Morten Toft Sørensen, der er glad for den stigende interesse.

Hos Eurosport, der sender internationale dartturneringer, mærker man også højere seertal for sporten.

Læs også: E-sport er ikke kun for nørder

Forbeholdt fritiden

Selvom interessen vokser, og man er på landsholdet, kan Berit Schouw endnu ikke leve af det. Hun arbejder til daglig i Danske Bank, men dart fylder meget i hendes fritid.

– Jeg træner i hvert fald en time om dagen, og så er der også en træningsaften og en turneringsaften i løbet af ugen her i klubben. Og så er der stævner i weekenderne.

Og det er hvad Berit Schouw har tid til lige nu med job og familie, men på sigt håber hun på succes i udlandet.