TV: De sorte bliver valgt fra

Af: Cecilie Flensborg og Mads Gluud

Mange danskere vælger i disse dage at hente deres nye kæledyr på Dyrenes Beskyttelses internater. Men de sorte katte får lov til at sidde længere end de andre katte. 13 dage længere skal de sorte katte bruge på internaterne, skriver Dyrenes Beskyttelse på deres Facebook-side.

Centerleder for Roskilde Dyreinternat, Tina Rasmussen, synes, at det er en trist problematik.

– Jeg synes, at det er en smule ærgerligt, at man kun fokuserer på, hvordan dyret ser ud. Man skal komme ud og møde dyret og se, at en sort kat ikke bringer uheld, siger Tina Rasmussen.

Læs også: Guide: Er du klar til at få en kat? 

Overtro ødelægger det for kattene

Der er ingen fakta, der beviser, at sorte katte bringer uheld med sig. Men gammel dansk overtro får alligevel danskerne til at fravælge de sorte katte, når familien skal have et nyt kæledyr.

– Langt de fleste sorte katte kan være ligeså søde eller ligeså reserverede som en hvid eller grå kat. Jeg tror, at det handler om overtro for mange. Myten om at når en sort kat løber over vejen, så bringer det uheld. Det er der i hvert fald mange, der stadig tror på, siger Tina Rasmussen.

Den sorte farve spillede ingen rolle, da familien Bendsen gik i gang med deres kattekøb. Det var i højere grad kattens personlighed, som de kiggede efter. Så deres kat, Tumle, er sort.

– Jeg har aldrig tænkt over, at vores sorte kat havde noget med uheld og overtro at gøre. Så man skal ikke spekulere over uheld, når man køber en sort kat. Det gjorde vi i hvert fald ikke, siger Laila Bendsen.

Det ender lykkeligt

Selvom de sorte katte sidder længere tid på internaterne, så ender deres historie oftest godt. Normalt sidder en kat, der er blevet afleveret på internat, cirka 14 dage til en måned på Dyrenes Beskyttelses internater, inden en ny familie kommer forbi og får sig en ny ven til hjemmet.

– Historien ender lykkeligt, også selvom man er sort. Kattene finder en ny familie og bliver adopteret. Det kan vi også finde historier på, når vi kigger i vores system, siger Tina Rasmussen.

Tilbage hos familien Bendsen har sorte Tumle ikke bragt uheld over familien, men i stedet bidraget med meget glæde.

– Vores sorte kat er en fantastisk kat og er faktisk det husdyr, som vi har haft allermindst arbejde med og allermest glæde af. Der er ingen ulykker med ham, fortæller Laila Bendsen.

Læs også: Vi smider katte ud som aldrig før