Hunde dumpet på Øresundsbroen

 Til deres store foruroligelse har Dyreværnet nu op til flere gange oplevet, at hunde er blevet efterladt på de store, trafikerede broer, når ejerne ikke ønsker dem i familien længere. Det fortæller Signe Sehested Lund, direktør for Dyreværnet.

“Vi har haft nogle hunde, der er blevet sat af på Øresundsbroen. Vi fik to hunde ind på én gang i forrige måned. Det har vi aldrig set før,” meddeler Signe Sehested Lund. Ejerne ved, at hundene kan ikke finde hjem, når de er over vand, forklarer hun.

Trenden med at efterlade hunde mærkede Dyreværnet især til i sommers, hvor de fik mange hunde ind, der var blevet tøjret fast i skoven. “Når hundene kommer herind efter sådan en oplevelse er de fuldstændig blodsprængte i øjnene, fordi de jo har prøvet at løbe efter deres ejer. Derfor er de nærmest blevet kvalt, og så er de meget stressede og angste.” De farlige broer er blevet et nyt sted at skille sig af med kæledyrene.

Krisen rammer
Hver dag modtager Dyreværnet tre til fem henvendelser fra private mennesker om misrøgt af dyr, og det er flere end nogensinde før. Signe Sehested Lund tror, at det stigende antal henvendelser om efterladte hunde blandt andet skyldes, at mange rammes af finanskrisen.

“Jeg tror, at folk har sværere ved at betale deres dyrlægeregninger, og derfor lukker de bare deres dyr ud i virkeligheden,” fortæller hun.

“Hvis folk har en økonomisk udfordring, og får at vide at deres hund er syg, og det koster mange penge at få den opereret, så kører de bare et eller andet sted hen og sætter den af.”

Den store udfordring for Dyreværnet selv er også finanskrisen. “Vi får færre indtægter, og vores omkostninger er også højere, fordi ejerne ikke har haft penge til at passe dyrene”,” forklarer Signe Sehested Lund. De manglende indtægter skyldes, at medlemmerne og sponsorer har færre penge og falder fra, fordi de bliver ramt af krisen.

Dyrene får nye hjem
Dyreværnet mærker dog heldigvis ikke, at det er svært at finde nye hjem til dyrene. De skaffer hjem til 1500 dyr om året, og det er især omkring højtiderne, at udbud og efterspørgslen kører på højtryk. Det skyldes ofte, at folk tager på ferie og ikke har mulighed for at finde passere, og derfor afleverer dyrene på internatet. Samtidig er er ferieperioden også en tid, hvor folk føler, at de har tid til at anskaffe sig et nyt kæledyr, og derfor er dyrene også eftertragtede op til ferier.

For at højne indkomsten har Dyreværnet for knap to uger siden startet hundepensionen op igen, hvor ejere kan få passet deres dyr i perioder.

Læs også: Skilmisse-Fido får sprøjten

Læs også: Undgå stress – tag din hund med på arbejde