TV: Det er stadig kvinderne, der står ved kødgryderne

Af: Katja Simonsen og Lasse Østergaard

I gamle dage var det mændene, der forsørgede, mens kvinderne tog sig af madlavningen. Og sådan er det faktisk stadig. En ny undersøgelse, Megafon har foretaget for Politiken, viser, at kun hver sjette mand laver mad derhjemme.

En helt tilfældig dag i Super Brugsen i Roskilde er reaktionerne fra kunderne da også i god tråd med undersøgelsen.

– Jeg må ærligt tilstå, at det ikke er mig, der laver maden. Det er min kone. Jeg elsker mad, men ikke at lave det, fortæller Ole Kratz.

– Det er er min hustru, der laver det meste, lyder det fra en anden kunde, Thyge Forstrup.

Læs også: ”Generation færdigret” skal have hænderne ned i bolledejen

God fordeling af huslige pligter

Selvom mændene ikke bevæger sig så ofte ud til kogepladerne, så er der flere argumenter for, at de ikke står for madlavningen.  For kunderne fortæller, at de tager sig af andre huslige pligter.

– Nu bor vi i et hus, så jeg ordner have i stedet for at stå inde ved kødgryderne, fortæller Ole Kratz.

– Vi har faktisk en god fordeling derhjemme, for jeg slipper for opvasken, og det har jeg det helt fint med, siger Elsebeth Ahn.

Læs også: TV: Børn tager fat i gulerodsskrælleren

Mænd kan også lave mad

Undersøgelsen viser også, at fire ud af ti par deles om madlavningen, og der findes også eksempler på mænd, der helt selv står for kokkereringen i huset.

– Hjemme hos os er det mig, der laver al maden stortset. Jeg er jo pensioneret, og min kone går stadigvæk på arbejde, så er det rimeligt, at jeg tager mig af det huslige, siger Bernard Larsen.

Om der kommer flere mænd ligesom Bernard Larsen i fremtiden, det er der ingen, der ved. Men noget tyder på, at parrene ikke er utilfredse med, at kvinderne står i madosen hver dag.