TV: Nyt tiltag skal få flere kvinder i bokseringen

Skrevet af Lena Juul Randrup Christensen og Line Marie Høvik Søby

Dansk Bokse Union har startet Kvindeudviklingstruppen, der er et talentprogram for unge kvindelige boksere. Dansk Bokse Union vil hæve niveauet i dansk kvindeboksning og få flere kvinder i bokseringen.

Kvindeudviklingstruppen består af kvindelige boksere hele landet, og de samles én weekend om måneden i Høje Taastrup Bokseklub. Her skal kvinderne træne, så de bliver stærkere både mentalt og fysisk. De sparre også med hinanden og landsholdsboksere.

Kvindeudviklingstruppen
– Startede i august 2020
– Inkluderer kvindelige boksere fra hele Danmark.
– Samles én weekend om måneden.
– Der er 10 kvinder i udviklingstruppen.
Kilde: Dansk Bokse Union.

Bettina Dahl Kónya er ansvarlig træner for Kvindetruppen. Hun har selv bokset i mange år og ved, hvad initiativet kan gøre for kvinder både personligt og fysisk.

– Det ville være rart at vise kvinderne, hvad boksning kan give dem på det personlige men også det fysiske plan. Kvindetruppen kan være med til at samle kvinderne i boksning og være med til at lave et fællesskab, hvor de lærer hinanden at kende. Det kan også være med til at løfte niveauet for kvinder i dansk boksning, siger Bettina Dahl Kónya.

Lige så meget en pigesport

Cecilie Jensen er 15 år gammel og har bokset i fire år. Hun træner til dagligt i Nykøbing Falster Bokseklub, og hun er en del af Kvindetruppen. Hun oplever, hvordan projektet giver hende et socialt fællesskab og giver hende lyst til at blive en bedre bokser.

– Det er en fed måde at få motivation på, samtidigt med man får en masse nye venner og nye bekendtskaber, siger Cecilie Jensen.

Cecilie Jensen drømmer om at blive professionel bokser. Hun er forberedt på, at det vil kræve blod, sved og tårer, men det er en udfordring, hun er klar til at tage op.

– Der er lang vej endnu, og jeg kæmper jo for at blive bedre og bedre hele vejen igennem, siger Cecilie Jensen.

Boksning er traditionelt set en ”mandesport”, og der er da også kun 13 procent kvinder, der kæmper kampe i dansk boksning; 37 kvinder helt præcist mod 249 mænd. Dét afskrækker dog ikke Cecilie Jensen, der mener, at kvinder kan bokse lige så godt som mænd.

– Man skal ikke tro, det er en drengesport, bare fordi der er flest drenge, for det er lige så meget en pigesport, siger Cecilie Jensen.

Nedenstående grafik viser hvor mange kvinder og mænd, der kæmper boksekampe i Danmark:

Kilde: Dansk Bokse Union.

Sådan gjorde vi: Via en pressemeddelelse faldt vi over DaBU’s nye initiativ. Derefter rakte vi ud til den ansvarlige for projektet og fik arrangeret, at vi kunne besøge Høje Taastrup Bokseklub, hvor kvindetruppen træner. Lena Juul Randrup Christensen filmede og Line Marie Høvik Søby interviewede og instruerede.