TV: Unikt krisecenter bliver reddet i sidste sekund

Mathilde Graulund og Charlotte Lynge Laursen

Hanne Mariehjemmet er det eneste krisecenter, der behandler kvinder i misbrug og livskriser. Krisecenteret stod egentlig til at skulle lukke i slutningen af året på grund af økonomi, men får nu lov at overleve. Centret har nemlig fået tildelt 20,1 millioner kroner fra det seneste satspuljeudspil på socialområdet, der blev udarbejdet den 27. oktober 2015.

Læs også: Usikker fremtid: Vil krisecentre for mænd få kniven?

Det vækker stor glæde blandt kvinderne på krisecenteret. Hanne Mariehjemmet hjælper årligt 100 kvinder ved at skabe trygge rammer, hvor der er plads til at bearbejde og tale om problemerne. En af de kvinder, der har været på krisecenteret af flere omgange, er Lis Nielsen.

Hvad er satspuljen for socialområdet?

  • Satspuljen er udarbejdet af Venstre, Social Demokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.
  • Partierne indgik aftalen om satspuljeudspillet d. 27. oktober 2015.
  • Satspuljen udarbejdes en gang årligt.
  • Den seneste satspulje for socialområdet har fordelt 607 millioner kr.
  • Hanne Mariehjemmet har fået tildelt 20,1 millioner kr. fra år 2016-2018.

Kilde: Altinget.dk

– Jeg er lige holdt op på mit misbrugscenter og stoppet med at tage min medicin. Så jeg er her for at være sammen med andre mennesker og for at få det godt igen, siger hun.

En lysere fremtid for kvinderne

De 20,1 millioner kroner rækker kun lige akkurat til, at Hanne Mariehjemmet kan fortsætte. Daglig leder, Sølva Andersen, mener dog stadig, at pengene er givet godt ud.

– Det betyder, at vi kan køre videre og fortsætte det gode arbejde for kvinderne, som vi har udført indtil nu, siger hun.

Læs også: Når kærligheden gør fortræd

For Lis Nielsen har Hanne Mariehjemmet en stor betydning, da opholdet på krisecenteret hjælper hende med at komme ovenpå efter hendes tidligere misbrug.

– Hvis jeg ikke havde været her, havde det måske betydet et nemt tilbagefald til det misbrug, jeg har haft, siger hun.

Fremtidsudsigterne for Hanne Mariehjemmet ser lyse ud efter den økonomiske hjælp. Ledelsen håber på sigt at kunne udvide krisecenteret, så de kan hjælpe endnu flere kvinder, forklarer Sølva Andersen.