MGP-fest for udviklingshæmmede: »Det er et glædesprojekt«

Sidste års vindere af MGP: Bandet fra Bofællesskabet Solskin

Bofællesskabet Solskin er årets værter til den store MGP-fest for udviklingshæmmede. Der er lagt op til fest, farver og dans, når en af de største sociale begivenheder for beboerne finder sted lørdag d. 20 april.

– Musikken giver så meget glæde til de udviklingshæmmede. Det giver dem noget at se frem til og samler i høj grad beboerne. Det er et glædesprojekt, siger Ann Rotto, stifter af bandet i Bofællesskabet Solskin.

Aftenens sange

Solskin: Lidt i fem & Lanternen

De knuste ruder: Det bedste til mig og mine venner & Mig og Molly

Christian d. X: Når noget er svært & White flag

SPUC: Rider Lykke & Video Video

Trekløveret: Mamma Mia & Når lyset bryder frem

Bredegaard: Stik mig en øl & Hvalen Hvalborg

Oasen: All My love & Ud under åben himmel

Nye relationer på kryds og tværs

De udviklingshæmmede bor i bofællesskaber og har ikke de samme muligheder som andre for at tage ud og møde nye bekendtskaber. Derfor er arrangementet også med til at skabe noget socialt, hvor de kan mødes på kryds og tværs.

–  Arrangementet giver borgerne en mulighed for at danne nye relationer og tilhørsforhold ud over det tilbud, man er tilknyttet. Det kan styrke den enkeltes tro på egne evner og give en oplevelse af at være deltagende. Det konkrete arrangement er en særlig mulighed for at eksponere og vise sin musik og sang, siger social faglig konsulent Lars Gemmer.

 Læs også: TV: Udviklingshæmmede spreder glæde med musik

Vigtigheden i deltagelse

Ifølge en rapport fra Videnscenter om handicap er deltagelse en enormt vigtig faktor i et individs livskvalitet. Deltagelse kan give nogle oplevelser, der kan hjælpe med at styrke en persons tro på egne evner og ressourcer.

I en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (2019) viser forskning, at deltagelse i sociale situationer under de rette forudsætninger kan medføre et bedre udgangspunkt for menneskers udvikling af både læring, sundhed, trivsel og livskvalitet.

Musikkens hjælp

Musikken har ikke blot været med til at give beboerne god stemning og hyggeligt samvær.

–  Musikken hjælper mig til at tale bedre. Musikken hjælper mig til at få det godt i livet og får nogle af alle katastrofetankerne væk, siger Rebecca Mortensen fra Bofællesskabet Solskin.

At give den gas, optræde og ikke mindst af vinde igen i år er noget som beboerne ser frem til og håber på for dette års MGP-fest.

–  Vi skal være verdensstjerner, lyder det fra beboerne i koret.

MGP´et blev stiftet tilbage i 2015 af Bofællesskabet Trekløveret i Halsnæs Kommune og drives primært af medarbejderne fra bostederne. Flere end 260 mennesker er tilmeldt arrangementet, og samler folk fra nær og fjern som har interesse eller tilknytning til beboerne.

Arrangementet er desuden meget lignende det originale MGP med et dommerpanel med to fra hvert sogn, hvor man både stemmer på en 1,2 og 3. plads som ikke er fra ens eget bofællesskab for at gøre det så retfærdigt som muligt.