Vælgere i Dragør står i kø for at stemme: »Jeg synes, den her valgkamp har været totalt forvirrende«

Vælgerne i Dragør står i kø, før valgstedet ved Dragør Skole åbner.
Foto: Stine Juul Christensen

Af Eva Nylander Thomsen og Stine Juul Christensen

Flere vælgere var, trods den kolde morgenblæst, stået tidligt op og gået mod stemmeboksen. Nogle valgte at sætte krydset på vej til arbejde eller i forbindelse med aflevering af børn – andre kom gående med en hund eller kaffe i hånden.

Valgstedet bød de mange vælgere velkommen med skilte og to Dannebrog, der flagede flot ved indgangen.

Flere af vælgerne hilste pænt på hinanden med smil og småsnak. Det emmede af god stemning ved valgstedet, og flere af vælgerne havde tid til en snak om dagens valg samt deres overvejelser og tanker for kommunen.

Tina Dithmer stoppede op med et smil på vej ud fra valgstedet, efter hun havde sat sit kryds:

– Det har været vigtigt for mig, at jeg har tillid til den, jeg stemmer på. Jeg synes, den her valgkamp har været totalt forvirrende, og der har været meget springen frem og tilbage.

Samme melding kom fra Rasmus Skafte, der var på vej ind i stemmeboksen, da NetAvisen fangede ham: 

– Det har været svært. Jeg tager mig god tid til at gå derind, så jeg kan gøre mig de sidste overvejelser.

Rasmus Skafte går langsomme skridt mod stemmeboksen.
Foto: Eva Nylander Thomsen

Det er forskellige emner og politiske dagsordner, der optager vælgerne i Dragør. Alexander Øster er en af de vælgere, der er meget bekymret for inflationen, og hvordan den påvirker borgerne i hans lokale område.

– Dragør er et af de mere berørte områder, når det kommer til de stigende priser på naturgas, så det er vigtigt, at der tages hånd om det, siger Alexander Øster.

Alexander Øster på vej ind for at sætte sit kryds til Folketingsvalget 2022. Foto: Stine Juul Christensen

For en anden vælger er spørgsmålet om stigende priser og inflation ikke ligeså afgørende:

– Jeg har ikke tænkt over inflationen i forhold til min stemme. Herude i Dragør er folk så velstillet. Selvfølgelig er det træls med sådan nogle kæmpe store regninger, men det har ikke nogen betydning for mit valg. Det ville betyde mere til et kommunalvalg, hvor man kan påvirke den proces mere, forklarer Søren Meyer.

Læs også: Ubeslutsomheden hersker: »Jeg besluttede mig først i stemmeboksen«

Andre vælgere har fokus på velfærden, hvor især børn, unge og sundhed er vigtige emner, som trænger til mere fokus. En af dem er den unge vælger Laura Haagemann:

– Unge og uddannelse har været det vigtigste for mig. Fokus på psykiatrien har også været afgørende og alt det der med SU’en.

Annette Frederiksen tilslutter sig og var ikke i tvivl om, hvor krydset skulle sættes:

– Jeg har længe vidst, hvad jeg gerne vil stemme. De vigtigste emner for mig har været børn og unge og sundhedsvæsnet.

Annette Frederiksen smiler tilfreds efter at have sat sit kryds. Foto: Eva Nylander Thomsen

At Dragør har en Konservativ borgmester, Kenneth Gøtterup, lader ikke til at være afgørende for, hvor kommunens vælgere sætter krydset. Det vil helt konkret vise sig, når stemmerne er talt op sent i aften.

Klik på det nedenstående galleri og se flere billeder fra valgdagen på Dragør Skole.