Valgeksperter: Hummelgaard sikrer sit genvalg ved at være Amagers mand

Peter Hummelgaard »arbejder for Amager«, står der på flere af hans valgplakater. Foto: Peter Hummelgaard, taget fra Facebook.

Budskabet fra Peter Hummelgaard (S) har været klart under valgkampen: Han arbejder for Amager. Og den strategi har med stor sandsynlighed sikret ham et stort antal stemmer og en tur mere i Folketinget. Det mener i hvert fald Flemming Juul Christiansen, der er lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet og politisk kommentator på TV2, Hans Engell.

– Hummelgaard (S) slår sig meget op på, at han er Amagers mand, og det sikrer ham et stærkt genvalg, lyder det fra Flemming Juul Christiansen.

Også Hans Engell påpeger, at det er bemærkelsesværdigt, at Hummelgaards (S) personlige stemmetal er så koncentreret i et enkelt område:

– Han er Amagers ukronede konge, lyder det.

Ser man på politikerens personlige stemmer udgør 6.077 ud af i alt 9.321 da også rene Amager- stemmer.

En af dem, der har stemt på Peter Hummelgaard (S), er Viktor Skov Bovgaard. Og det har han gjort af en særlig grund.

– Han er en kæmpe Amagerfyr, lyder det fra Viktor Skov Bovgaard, kort efter, at han har sat sit kryds ved S-politikeren.

Læs også: Tvivl i Tårnby: »Jeg har faktisk skiftet blok«

Forkæmper for SAS og det ydre Amager
Peter Hummelgaard (S) bor selv på Amager, og han lover med sine valgplakater, at han vil arbejde for øen. Et løfte, som han tidligere har udvist stort engagement for at opfylde.

Blandt andet har han kæmpet for at få en nærpolitistation til det sydlige Amager. Den åbnede i januar i 2022. Også da SAS var lukningstruet, var han særligt berørt i forhold til sit lokalområde og de mange lufthavnsansatte:

– Jeg synes, at det er en rigtig trist dag for både lokalområdet på Amager og i København, men også for hele Danmark. Vi skal gøre, hvad end, der skal til for at holde SAS flyvende, lød det i april 2020 fra Peter Hummelgaard (S), ifølge Ritzau.

Tidligere udtalte Peter Hummelgaard (S) endvidere til Euroman, at han har et helt særligt forhold til SAS.

Peter Hummelgaard blå bog

  • Født i 1983
  • Opvokset i Tårnby
  • Bosat på Amager med sin familie
  • Har arbejdet i Københavns Lufthavn
  • Begge forældre arbejdede i SAS, da han var barn
  • Beskæftigelsesminister fra 2019-2022

Hans Engell understreger da også, at Hummelgaards (S) store engagement i Lufthavnen har stor betydning for hans usædvanligt høje stemmetal på Amager:

– Der er ingen tvivl om, at arbejderne i Københavns Lufthavn giver Hummelgaard (S) en stor del af deres stemmer, lyder det fra kommentatoren.

Peter Hummelgaard er ikke den eneste

Peter Hummelgaard (S) er dog ikke den eneste politiker eller minister, der arbejder for de lokale stemmer.

Mette Frederiksen (S) har tidligere udtalt, at hun ville »hægte« sig fast til Aalborg Portland, der ligger i hendes vælgerkreds, før nogen fik lov at lukke det.

Også folketingskandidaten Andreas Karlsen fra Ringsted, der stillede op for Det Konservative Folkeparti, slog sig under valgkampen op på at ville være Ringsteds stemme i Folketinget.

Hans Engell mener, at det er en strategi man ofte ser:

– Det er ikke usædvanligt, at partilederen fører den nationale valgkamp, mens resten af ministerholdet fører valgkamp i egne kredse.

Hans Engell påpeger da også, at så længe ministre stiller op i bestemte storkredse, så er det der, de skal hente deres stemmer.

Læs også: Valget blev afgjort på Nørrebro: »Man skal ikke tildele Rådmandsgades Skolen en stor rolle«

Jeg har forsøgt at få en kommentar fra Peter Hummelgaard (S), dette har dog ikke været muligt.

Sådan har jeg gjort: Ideen til artiklen stammer fra at tale med flere beboere på Amager, samt de personlige stemmetal. Jeg har været i kontakt med Peter Hummelgaards presserådgiver, Hans Engell og Flemming Juul Christiansen via telefon, mens jeg talte med Viktor Skov Bovgaard på Pilegårdsskolen i Tårnby på valgdagen.