Voxpop: God stemning til VM i halvmaraton

To glade motionsløbere, der fejrer et veloverstået halvmaraton. Foto: Stine Oksbjerg
To glade motionsløbere, der fejrer et veloverstået halvmaraton. Foto: Stine Oksbjerg

Der var masser af god stemning og begejstring blandt både publikum og løbere i motionsløbet ved dagens VM i halvmaraton. NetAvisen spurgte danskerne, hvad de synes om, at VM i halvmaraton skulle afholdes i København.

Karvel Brualla Hreidasson, 52, project sales manager:

IMG_0590

– Det er fantastisk. Det er helt vildt sjovt. Det er er en super begivenhed, som jeg har glædet mig til at komme og se. Jeg synes, det er fantastisk, og jeg skal kigge med. Det virker som om, at alle glæder sig.

Lasse Schou, 34, selvstændig:

IMG_0591

– Jeg synes, det er ganske fint og hyggeligt. Jeg bor tæt på Frederiksberg Alle, og det er en af de fede ting ved at bo her, at området tit bliver brugt til store sportsbegivenheder.

 Line Kjær, 39, IT-medarbejder:

IMG_0595

– Jeg synes, det er rigtig godt. Det er hyggeligt, og det er sjovt at gå rundt her, når vejene er spærret af. Det er dejligt, at der kommer stemning til byen.

Katrine Gulstad, 38, sygeplejerske:

IMG_0605

– Jeg synes, det er fint, at vi kan få et VM i halvmaraton til København. Og at vi har fået alle motionisterne med, så det bliver så meget større. Min mand skal løbe, så jeg skal ud og heppe.

Rikke Theilmann, 55, fysioterapeut:

IMG_0609

– Jeg synes, det er herligt, at der bliver hevet sådan nogle store arrangementer til Danmark. Det er herligt, at man også har lavet et motionistløb ud af det, så rigtig mange af os kan deltage og få noget ud af det. Det er skønt, at der er samlet så mange mennesker, og vejret er jo fantastisk.

Janus Christiansen, 31, forsikringsrådgiver:

IMG_0615

– Det er fantastisk, at man kan få sådan et arrangement til København. Det er fedt, at der er blevet givet tilladelse til at lukke mange veje ned, så der er blevet plads til løbet. Der er god stemning, og jeg glæder mig til at skulle løbe.

Michael Meyer-Juhlin, 53, sygeplejerske:

IMG_0623

– Det er suverænt, at VM i halvmaraton bliver afholdt i København. Det er pragtfuld, for det er en fed by at løbe i. Og vejret er jo perfekt i dag. Folk de hepper, og der er stor begejstring, så jeg glæder mig meget til at løbe.

Sette France Jarsmer, 41, boligstylist:

IMG_0625

– Jeg synes, at det er helt fantastisk, og at man skal bakke op om det. Det er en stor dag. Jeg skal selv løbe mit første halvmaraton, så jeg håber, at stemningen kan bære mig frem.

Emilie Petersen, 21, studerende og Sophie Birkbo, 24, frisør:

IMG_0650

Sophie (tv): – Det er meget godt, at der kommer sådan nogle store aktiviteter til byen, så der sker lidt i København.
Emilie(th): – Det er sjovt at opleve hele stemningen.

Dorte Nielsen, 55, IT konsulent:

IMG_0664

– Jeg synes, at det er alle tiders. Det er festligt, og det skaber en god stemning i byen. Jeg er her for at heppe på nogen, jeg kender i motionsløbet. Det er også sjovt at se eliteløberne live, dem ser man normalt kun i fjernsynet.

Roland Schmidt, 35, funktionær:

IMG_0780

– Det er rigtig godt. Det er stort, at man kan tiltrække sådan nogle arrangementer til København. Det var super fedt at løbe det, og der var masser af god opbakning og lækkert vejr.

Birte Højgård Sørensen, 28, Psykolog:

IMG_0782

– Jeg synes, at det er fantastisk, at man kan afholde det i København. Jeg var bekymret for, om København kunne rumme så stort et løb, men det har indtil videre været en rigtig god oplevelse. Når en nation har så stor løbeglæde, så er det fedt. Og fuldstændig fantastisk med det flotte vejr, det var en stor oplevelse. Det var dejligt med den store opbakning. Der var mange mennesker på gaderne.