Allerød-borgere er vilde med padel

Antallet af medlemmer i Allerød Tennisklub stiger også. Foto: Allerød Tennisklub.

Fjerbolde der flyver gennem luften, harpiks-indsmurte fingre og glædesudbrud er alle kendetegn for foreningslivet i idrætsforeningerne rundt om i Danmark. I Allerød Kommune er der fra 2020-2023 sket en 11 pct. stigning i antallet af medlemmer i idrætsforeningerne, fremgår det af en ny opgørelse af medlemstallene i DIF og DGI for 2023.

Idrætsforeningerne er med til at binde lokalsamfundet sammen og skaber sammenhold på kryds og tværs
Morten Fritz Rasmussen, Formand i Allerød Tennisklub

Det er også en tendens, som de oplever hos Allerød Tennisklub.

– Over det sidste års tid har vi fået omkring 50 nye medlemmer i tennisafdelingen, og på padelfronten har vi i alt 200 medlemmer. Og vi har derfor været nødt til at lukke for nye medlemmer for at kunne følge med, siger Morten Fritz Rasmussen, der er er formand i tennisklubben.

Ifølge formanden i Allerød Tennisklub har de lukket for nye indmeldinger i klubben, da det ellers ikke vil være muligt for de padelentusiastiske medlemmer at få en tid på de to padelbaner, som klubben på nuværende tidspunkt råder over. Allerød Tennisklub har i dag 650 medlemmer. I 2020 var der i Allerød Kommune 12.738 medlemmer i idrætsforeningerne, hvilket er steget med 11 pct. til 14.217 i 2023.

Læs også: Lokal idrætsforening er Danmarks bedste

Fælles ‘idrætsvision’ gør en forskel

Stigningen i antallet af medlemmer i idrætsforeningerne er bl.a. resultatet af et længerevarende samarbejde mellem DIF og DGI omkring tiltaget ‘Bevæg dig for livet’, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danmarks idrætsforbund. ‘Bevæg dig for livet-visionen’ bygger på et mål om at få flere aktive borgere og medlemmer i idrætsforeningerne.

Medlemstal i idrætsforeninger i Allerød Kommune

  • 14.217 er medlem af en idrætsforening i Allerød Kommune
  • Største andel af medlemmer ligger hos de 7-13 årige (2.737)
    og de 40-59 årige (3.358)
  • Flest dyrker fodbold og gymnastik, hhv. 1.785 og 1.779)
  • Antallet af medlemmer er det højeste siden 2020, og er
    steget med 11 pct.

Kilde: DIF og DGI

– At vi har så stor en fremgang i medlemstallene er jo først og fremmest glædeligt, fordi de aktive fællesskaber bidrager til vores fysiske, sociale og mentale sundhed. Der er fremgang i alle aldersgrupper, og det er med til at understrege, hvor meget idrætsforeningerne betyder for børn, unge og voksnes liv, udtrykker DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, i pressemeddelelsen.

Læs også: Nyt initiativ skal hjælpe børn og unge til fritidsaktiviteter

Et aktivt foreningsliv styrker lokalsamfundet

Henrik Greve, der er bestyrelsesformand i Allerød Fodbold Klub, mener, at det det er vigtigt, at der er et aktivt foreningsliv i lokalsamfundet.

– Så render de unge mennesker ikke rundt og laver alle mulige andre ting, men er fælles om sporten, siger han.

Formanden i Allerød Tennisklub Morten Fritz Rasmussen bakker også op omkring vigtigheden ved et aktivt foreningsliv.

– Idrætsforeningerne er med til at binde lokalsamfundet sammen, og de skaber et sammenhold på kryds og tværs, siger han.

For at imødekomme den voksende efterspørgsel på at få lov og prøve kræfter med padelsporten, har Allerød Tennisklub ansøgt kommunen om lov til at etablere to nye baner.

Sådan gjorde vi: Journalisten så, at der blev udgivet en opgørelse af medlemstallene i danske idrætsforeninger. Derefter undersøgte journalisten, hvordan det så ud i Allerød Kommune. Kilderne i de lokale foreinger blev kontaktet og interviewet telefonisk, og citatet fra formanden i DIF er fra pressemeddelelsen.