Nyt initiativ skal hjælpe børn og unge til fritidsaktiviteter

Der blev indgået en aftale om, at overskuddet fra “Høje Taastrup Dagen” vil gå til BROEN Høje-Taastrup. Til venstre ses Annette Bache, der er præsident for Høje-Taastrup Rotary. I midten er Hanne Linde Jensen, der er formand for BROEN Høje-Taastrup. Til højre ses Anders Ramsing Fischer, der er præsident for Taastrup Rotary.

Hjælpen er på vej til Høje-Taastrups børn og unge med forældre uden økonomien til at betale for en af kommunens mange fritidsaktiviteter.

Rotary, der er en international organisation, består af erhvervsfolk, ledere og selvstændige, har i samarbejde med foreningen Kul’tour og Taastrup Bymidte arrangeret ”Høje-Taastrup Dagen”, som er et nyt velgørenhedsarrangement. Det kommer til at løbe af stablen lørdag den 1. juni 2024, hvor der også afholdes byfest.

Overskuddet skal gå til foreningen Broen Høje-Taastrup, som støtter børn og unge med eksempelvis betaling af kontingent og udstyr til idræt, spejder, musik og andre fritidsaktiviteter.

Præsidenten for Rotary i Høje-Taastrup Annette Bache forklarer, hvorfor valget netop faldt på denne forening.

– Det er vigtigt for Rotary at kunne bidrage til et lokalt formål i Taastrup, og desuden skulle det have noget med børn og unge at gøre, siger hun.

Læs også: Sommerferieåbent i foreningslivet skal hjælpe børn og unge til at røre sig mere

Skal være en årlig begivenhed 

– Jeg synes, det er et meget vigtigt formål at støtte op om, og med ”Høje Taastrup Dagen” er det jo et helt nyt initiativ, som vi etablerer. Derudover sigter vi efter, at det skal være en årlig begivenhed, forklarer hun.

I foreningen Broen Høje-Taastrup, er de meget begejstrede for, at overskuddet fra ”Høje Taastrup Dagen” netop går til dem.

– Samarbejde er noget af det bedste, man kan gøre, især med henblik på at hjælpe de børn og unge, der gerne vil være en del af de fritidsaktiviteter, som kommunen har. Derudover er vi som organisation afhængige af at modtage penge udefra, da vi ikke modtager penge fra kommunen, siger formand for Broen Høje-Taastrup, Hanne Linde Jensen.

Hvad er Rotary?

– Rotary er et lokalt og internationalt netværk bestående af aktive erhvervsfolk, ledere og selvstændige, der ønsker at udvikle deres erhvervsmæssige kompetence.

– Rotary har ca. 1,2 mio. medlemmer i 166 lande.

– Medlemmerne har socialt samvær og drøfter aktuelle projekter og professionelle anliggender

– I Danmark er der ca. 11.000 medlemmer i 272 klubber.

Kilde: Rotary.dk

Hvad er Broen?

– Broen er en forening, der hjælper udsatte børn til et aktivt fritidsliv.

– Broen har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter.

– I 2021 hjalp Broen samlet 4.967 børn og unge.

– Aktuelt er der 33 lokalforeninger af Broen fordelt ud over Danmark.

Kilde: Broen-danmark.dk

Skal blive mere kendt i kommunen

Formanden forklarer, hvorfor det for Broen Høje-Taastrup er vigtigt at have indgået et samarbejde med Rotary.

– Vores samarbejde kan få den betydning, at foreningen bliver mere kendt i kommunen, så trængte familier i større grad bliver bevidste om, hvem vi er, og hvor man kan henvende sig til os, siger hun.

I fodboldklubben Taastrup IF sætter de stor pris på, at frivillige organisationer som Broen Høje-Taastrup støtter de børn og unge, der ikke selv har midlerne til at kunne betale for kontingentet. Det forklarer Ilknur Kekec Coban, der er frivillig træner i fodboldklubben.

– Det betyder rigtig meget. Det gør, at de børn, der kommer fra familier med økonomiske udfordringer, kan gå til den sport, eller de fritidsaktiviteter, som børnene ønsker at deltage i. Det har en stor betydning for de unge, da de kommer ind i et fællesskab og får mulighed for deltage i den fritidsaktivitet, som de brænder for, siger hun.

Sådan gjorde vi: Journalisten fik et tip om, at organisation Rotary har arrangeret “Høje Taastrup Dagen”, hvor overskuddet vil gå til BROEN Høje-Taastrup. Alle interviews er foretaget telefonisk.