Blodigt slagsmål på kollegie – »Det er ufatteligt, at sådan noget sker hos os«

Kollegiet Rampelyset, hvor episoden fandt sted. Foto: Freya Lillevang Lodberg

Det voldelige slagsmål, der fandt sted på kollegiet Rampelyset i Roskilde, anses nu som en sag om grov vold, der både indebar snitsår og skader i ansigt samt hovedet. Det var beboere i kollegiet, som kontaktede politiet efter tumult på svalegangen. Her var fire mænd oppe og slås.

Aldrig set før

Sent tirsdag aften, lidt over kl. 23, lå én af Rampelysets beboere i sin seng, da hun pludselig hørte larm og karambolage ude på svalegangen. Vi omtaler her vedkommende som Ida, da NetAvisen har gjort hende anonym grundet tidligere hændelser, som Ida har oplevet.

Da Ida forlod sin seng omkring kl. 23 tirsdag aften, blev hun ved vinduet mødt af et syn, som hun ikke før havde stødt på, mens hun havde boet på kollegiet. 

Hun åbnede sin hoveddør for at se, om der er noget hun kunne hjælpe med. Her blev hun mødt af en kvinde med blodige bukser, mens der fortsat blev råbt ude på svalegangen.

– Der blev igen råbt, at ‘han har en kniv’ og ‘kald på politiet’. Jeg fik hende ind og sidde, så hun var i sikkerhed, mens jeg holdt øje med hvad der lige sker udenfor, siger Ida.

Politiet ankom efter få minutter og fik situationen under kontrol, hvorefter der blev indsamlet vidneudsagn fra blandt andet Ida og kvinden, hun fik indenfor.

I en mail, som NetAvisen har modtaget fra Midt- og Vestsjællands politi, blev det beskrevet, at to af mændene havde overfladiske snitsår og skader i ansigtet og hovedet efter slagsmålet. De involverede i slagsmålet med skader, blev kørt på skadestuen, men ingen af de fire mænd endte med alvorlige skader. Hundepatruljer har efterfølgende undersøgt området efter spor, hvor de blandt andet fandt knive, som politiet formoder har været brugt i forbindelse med slagsmålet.

I politiets mail fremgår det hvordan, at en 24-årig mand blev opsøgt af tre mænd på sin adresse tirsdag aften, hvorefter slagsmålet startede. Alle fire mænd blev også taget med på politistationen, hvor de blev afhørt og sigtet for grov vold. Den 24-årige, som blev opsøgt på sin adresse, er selv mistænkt for vold mod én af de mænd, som opsøgte ham forinden. Mændene kender hinanden grundet nære relationer.

Det fremgår ikke hvilken relation kvinden, der kom i sikkerhed i lejligheden, har til de fire mænd.

Tilværelsen fortsætter som den plejer

Selvom det var de fire mænd, som var oppe og slås, var det ikke kun dem, som blev involveret i episoden.

– Man bliver chokeret over, at sådan noget her, det sker. Jeg har på fornemmelsen, at der måske kommer til at være en lille karambolage igen, men ikke noget der vil være lige så hektisk, som det her, siger Ida.

Trods chokket og forundringen over, at sådan noget kunne ske på et ellers roligt kollegie, har Ida og hendes kæreste, som hun bor i lejligheden med, ikke ladet det påvirke dem yderligere, og har det okay.

Sådan gjorde vi: Nyheden stammer fra et tip fra en medstuderende, som bor på kollegiet Rampelyset. Herefter kontaktede jeg Midt- og Vestsjællands politi, som sendte en mail, hvor jeg fik tidlig indsigt i en døgnrapport. Kilden, som bor i Rampelyset er interviewet over telefon. NetAvisen kender Idas rigtige identitet.