Borgmester til alment boligselskab: »I opfører jer som rigmandsunger«

Hegnet i Strandgade på Christianshavn indrammer et stykke af kajen som privat område. Foto: Oliver Nyberg
Hegnet i Strandgade på Christianshavn indrammer et stykke af kajen som privat område. Foto: Oliver Nyberg

Hegnene i Strandgade:

  • Indrammer omkring 200 m af havnefronten
  • Afløser en vejbom, der har stået siden bygningens opførelse
  • Består af metalhegn med ulåste låger
  • Markerer kajen som ‘privat område’

Kilde: Jan Hyttel

Teknik- og Miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) melder skarpt ud til det almene boligselskab Lejerbo, der har opført hegn rundt om deres bygninger på Strandgade i København.

Vi er jo lige vidt, hvis beboerne i almene boligselskaber som Lejerbo begynder at opføre sig som forkælede rigmandsunger

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell (EL)

Hegnene indrammer et stykke af kajen, og det signalerer, at andre københavnere skal holde sig væk fra havnen, mener Morten Kabell, der understreger, at han kæmper for at undgå ’rigmandsghettoer’ i København.

Læs også: Borgerlige om nye københavnerboliger: »Forrykt«

-Vi er jo lige vidt, hvis beboerne i almene boligselskaber som Lejerbo begynder at opføre sig som forkælede rigmandsunger, der mener, de kan tillade sig at holde andre københavnere væk fra deres attraktive adresser, siger Morten Kabell i en email til NetAvisen.

Ikke et nyt fænomen

Den udmelding vækker undring hos bestyrelsesformanden i Lejerbo Jan Hyttel, der påpeger, at hegnet ikke er noget nyt fænomen. Det nye metalhegn afløser nemlig en vejbom, der har stået samme sted siden 1977, da bygningen blev opført.

Læs også: Beboere dumper røgfrie boliger

-Der har været et hegn altid. Vi har bare erstattet et gammelt grimt hegn med et nyt hegn, men et hegn har der altid været, fortæller Jan Hyttel.

Han ønsker ikke at kommentere på Miljø- og Teknikborgmesterens ordvalg, men understreger, at hegnet er ulåst, og at beboerne ikke har noget imod, at folk går igennem området.

-Man må bare ikke cykle og man må ikke have hunde, siger Jan Hyttel.

Skal holde cyklister ude

Beboer i Lejerbo Alexander Nepper fortæller, at hegnet skal understrege, at man bevæger sig ind på privat område. Beboerne har nemlig haft problemer med, at udefrakommende ikke har respekteret boligselskabets regler.

Læs også: Nye boliger sikrer dig mod dommedag

-Dem, der bor i stuen oplever, at folk cykler lige forbi deres vinduer, selvom der altid har været skilte med ’cykling forbudt’ i området. Nu havde vi fået nye altaner op, og så kunne vi samtidigt lave en rigtig fin låge, så cyklisterne ikke kunne fræse forbi folks vinduer, fortæller Alexander Nepper.

Medlem af Teknik- og Miljøudvalget Niels Bjerrum (S) oplyser, at sagen er taget op til behandling i kommunen.

Det undrer ligeledes Jan Hytting, der fortæller, at sagen i forvejen bliver behandlet i Statsforvaltningen.

-Det undrer mig, at han sender sine teknikere ud, for det må være en anden afdeling, der ikke ved, at sagen allerede kører ved en klageinstans i kommunen, siger Jan Hytting.

One Response to "Borgmester til alment boligselskab: »I opfører jer som rigmandsunger«"