Drømmen om Superliga i Hvidovre: »Der er lang vej endnu«

Det er længe siden, at Hvidovre IF sidst har haft så gode resultater.
Foto: Mike Olsen

Lørdag eftermiddag, 6. november, slog Hvidovre IF gæsterne fra Lyngby BK med 1-0, og dermed sikrede de sig førstepladsen i landets næstbedste fodboldrække. Det varede imidlertid kun indtil kampen mandag aften, 8. november, mellem FC Helsingør og FC Fredericia.

Selvom det kun varede to dage, kan Hvidovre IF glæde sig over, at klubben ikke har haft en placering siden 1997. Tilbage i 1996/97-sæsonen, hvor de spillede i Superligaen, endte klubben nemlig med en sidsteplads og dermed nedrykning til 1. division.

Største sejre for Hvidovre IF

1966: Danmarksmester

1973: Danmarksmester

1980: Pokalmester

1981: Danmarksmester

Kilde: danskfodbold.com

– Vi er allesammen glade i klubben, men der er lang vej endnu, siger Per Frandsen, cheftræner i Hvidovre IF.

Læs også: I nordsjællandsk fodboldklub baner oprykning vej for udvikling: »Det er fantastisk vigtigt«

Per Frandsen er tidligere landsholdsspiller og overtog cheftrænerposten i 2017. Han er godt tilfreds med den udvikling, som klubben er i:

– Det er jo ikke kun den her sæson. Det er faktisk hele det her år, vi har været godt kørende, så det er vi selvfølgelig glade for, siger Per Frandsen.

Også Hvidovre Fanklub jubler over de gode resultater.

– Vi kan på lægterne selvfølgelig godt mærke, at der er succes på banen. Mange flere er kommet på stadion og fanafsnittet bliver mere og mere fyldt. Hvidovre er en gammel traditionsklub, og vi er en fast fangruppe, der har fulgt Hvidovre sammen længe og vil støtte, uanset hvilken liga vi spiller i, siger Mikkel Larsen, bestyrelsesmedlem i Hvidovre Fanklub.

Hvidovre IF endte i sidste sæson på en 9. plads, og allerede i indeværende sæson ligger klubben på en 2. plads efter 15 spillerunder.

Næste stop: Superliga

Det er ikke kun i NordicBet Ligaen, at Hvidovre IF klarer sig godt. Klubben har også præsteret at komme i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, efter de slog FC Fredericia i ottendedelsfinalen.

Klubben har tre kampe i 1. division mod Hobro IK, FC Fredericia og Esbjerg fB, før spillerene skal i kvartfinalen i pokalturneringen mod SønderjyskE.

– Hvis vi lige kan få kørt de her tre kampe rigtig godt af, så er der virkelig noget at se frem til i kvartfinalen mod SønderjyskE, siger Per Frandsen, cheftræner i Hvidovre IF.

Læs også: Henrik reddet fra depression af fodboldklubben

I fanklubben håber man naturligvis, at klubben rykker op, men det er der ikke det vigtigste.

– Selvfølgelig ville det være fantastisk at se sin elskede fodboldklub i landets bedste række. Jeg ville dog følge dem med samme trofasthed og vilje, uanset om vi spiller i Superligaen eller Danmarksserien, siger Mikkel Larsen, bestyrelsesmedlem i Hvidovre Fanklub.

– Jeg følger ikke Hvidovre IF for rækkens skyld, men for klubbens, understreger han.

Klubben har tidligere fået store triumfer med tre Danmarksmesterskaber, senest tilbage i 1981, samt Pokalmesterskabet i 1980. Nu er drømmen om oprykning til landets beste række også en ting, som cheftræneren går efter.

– Først og fremmest skal vi i top seks, og når vi gør det, så går vi selvfølgelig efter oprykning. Det ville være dumt andet, siger Per Frandsen.

Top 6 i NordicBet Liga efter 15. spillerunde:

  1. FC Helsingør
  2. Hvidovre IF
  3. Lyngby BK
  4. FC Frederica
  5. AC Horsens
  6. Nykøbing FC

Kilde: 1-division.dk

Bestyrelsesmedlem i Hvidovre Fanklub tror også at en tur i Superligaen vil betyder flere besøgende på stadion.

– Det er klart, at en tur i Superligaen vil betyde langt flere besøgende på Pro Ventilations Arena, vurderer Mikkel Larsen.

I NordicBet Ligaen er det top seks, der går videre til oprykningsspillet, og derefter er det første- og andenpladsen, der rykker op i Superligaen.

Hvidovre Kommune er en af sponsorerne for Hvidovre IF. Den nuværende sponsoraftale løber frem til 30. juni 2022. I den er det gældende, at Hvidovre IF skal spille i NordicBet Ligaen for at kunne modtage sponsorartet.

– Der er en politisk beslutning. Det er ikke vedtaget planer, der forholder sig til, hvad der skal ske, siger Nich Bendtsen, der er kommunaldirektør i Hvidovre Kommune, og fortæller, at han formoder, at sponsorartet vil fortsætte efter en eventuel oprykning.

Sådan gjorde vi: Journalisten så resultatet og ringede efterfølgende til presseansvarlig i klubben. Kilderne er interviewet på telefon.