Af Andreas Roesen og Emil Bellaiche
Hos fodboldklubben HB Køge har de vokseværk. Det gælder både, når man ser på klubbens nyåbnede hjemmebane Capelli Sport Stadion samt ambitionerne om en plads i toppen af dansk fodbold.
Man skal bare vide, at det at spille i Superligaen kræver 3, 4, 5 gange større budgetter, end det vi har i dag.
Per Rud, Sportsdirektør i HB Køge
Overalt i organisationen skinner det gennem, at man vil spille med, hvor det er rigtigt sjovt: Superligaen. Det har klubben ikke gjort siden 2012, hvor de rykkede ned fra Superligaen til 1. division efter blot én enkelt sæson i Superligaen.
– Fusion mellem Herfølge Boldklub og Køge Boldklub
– Overbygningen trådte i kraft 1. juli 2009
– Senest i Superligaen: 2011/12
– Trænerduo: Morten Karlsen og Kim Daugaard
– Nuværende placering: 6
– Topscorer: Martin Koch, 11 mål
– Netop flyttet fra Herfølge Stadion til Capelli Sport Stadion
– Capelli Sport Stadion forventes helt færdig ultimo 2021
Det har krævet meget arbejde i kulisserne, før klubben igen turde tro på oprykning til landets bedste række.
– Vores vej har hele tiden været at bygge op nedefra med talentudvikling og i det øjeblik, hvor vores faciliteter er med, så tror vi da også på, det er realistisk. Man skal bare vide, at det at spille i Superligaen kræver 3, 4, 5 gange større budgetter, end det vi har i dag, siger sportsdirektør i HB Køge Per Rud.
På trods af de økonomiske udfordringer man møder ved at skulle konkurrere i Superligaen, vil cheftræner Morten Karlsen ikke takke nej til en Superligaplads fra den kommende sæson. Holdet er i skrivende stund kun fire point fra den eftertragtede plads i top 3 af 1. division, der giver mulighed for oprykning til Superligaen.
– Det er en sulten trup, vi har, så ambitionen og målet er, at vi skal spille med om de pladser (i Superligaen, red.) i år, siger en optimistisk Morten Karlsen.
Læs også: Henrik reddet fra depression af fodboldklubben
En velspillende division
Der er rift om de eftertragtede pladser i Danmarks bedste række. Blot seks point skiller Viborg på førstepladsen fra Fremad Amager på niendepladsen. Lykken har dog været lunefuld for nogle af de tidligere oprykkere til Superligaen, der efter en enkelt sæson igen har været at finde i den næstbedste række. Seneste eksempel er FC Helsingør, der efter enkelt sæson i Superligaen, nu også har svært ved at overleve i 1. divisionen.
Jeg synes, man ser gang på gang oprykkerne komme op og gøre en god figur.
– Jonathan Hartmann, Fodboldanalytiker
Fodboldanalytiker hos Mediano Jonathan Hartmann ser dog lyst på de fremtidige oprykkeres mulighed for at klare skærene, når modstanderne hedder FC København, Brøndby og FC Midtjylland i landets bedste række.
– Jeg synes den (1. division, red.) er i en stærk forfatning. Man kan se på afstanden mellem top og bund, at den faktisk er ret lille, siger fodboldanalytiker Jonathan Hartmann og tilføjer.
– Jeg synes, man gang på gang ser oprykkerne komme op og gøre en god figur. Jeg synes ikke, der er så langt fra Vejle og Vendsyssel, der er rykket op i år, til nogle af de andre klubber som Horsens og Hobro. Jeg synes, det viser ret godt, at når oprykkerne kommer op til Superligaen, så ligger de på et relativt pænt niveau sammenlignet med de dårligste Superliga-hold.
– Fra sæsonen 2016/17 blev Superligaen udvidet fra 12 til 14 hold
– Fra sæsonen 2020/21 vender Superligaen tilbage til 12 hold
– Sæsonen 2019/20 bliver en overgangssæson med kun én oprykker fra 1. division og tre nedrykkere fra Superligaen
– Aftalen giver flere penge til 1. divisionsklubberne.
– Det drøftes for tiden at indføre op- og nedrykningsspil i 1. division.
Danmarks fodboldelite indsnævres
Fra sæsonen 2020/21 bliver antallet af Superliga-hold igen sat ned til 12 i modsætning til de nuværende 14. En ændring, der unægteligt vil gøre mulighederne for oprykning sværere.
En beslutning man bestemt ikke er tilfredse med hos HB Køge, der mener, de nuværende 14 hold er passende for Superligaen.
One Response to "TV: Drømmen om Superliga: HB Køge står på spring"