Du behøver ikke lede længere: Sjællands bedste ishus ligger i Glostrup

Fotograf: Kawo Ali. Det lille skur ude i Vestskoven i Glostrup er det bedste på Sjælland i år – men har de nu også den bedste is?

Med 2.216 stemmer vandt ‘Ishytten Oxbjerget’ førstepladsen i konkurrencen om at blive Sjællands bedste ishus 2021. Ishuset ligger i Glostrup dybt inde i hundeskoven Oxbjerget og er et populært sted, når trætte hundeluftere og andre skovgæster skal køle ganen ned på en varm sommerdag. Førstepladsen glæder – måske ikke overraskende – ejeren af ishuset.

– Det er folkets støtte, vi har fået. Jeg er rigtig rigtig rørt, siger ejer af Ishytten Oxbjerget Kawo Ali.

Konkurrencen er udstedt af Opdag Danmark og fungerer således, at folket stemmer på det ishus, de vil nominere, og derefter er det op til ishusene selv at få stemmerne til at rulle. Det ishus med flest stemmer vinder.

– Vi kan godt lide, at det er mængden, altså kvantiteten, der er med til at understrege kvaliteten af stedet. Det er rigtig nok, at du kan få din familie og venner til at stemme, men hvis du vil vinde de her afstemninger, så skal du bruge rigtig mange stemmer, fortæller Lau Starcke-Jensen der er partner i OpdagDanmark.

Lau Starcke-Jensen understreger, at selvfølgelig har afstemningen sine svagheder, men det kræver en del menneskers støtte at vinde de her konkurrencer.

– For nogle handler det mest om kvaliteten af isen, mens andre egentlig bare gerne vil have to kugler og en flødebolle til en god udsigt. Det er også derfor, det hedder Sjællands bedste ishus og ikke Sjællands bedste is, siger Lau Starcke-Jensen.

Ifølge OpdagDanmark giver konkurrencen de forskellige virksomheder, som oftest oplever en stigning i omsætning på mellem 15 – 50 procent, fordi de får opmærksomhed fra medierne.

– På den måde får vi noget ud af det, og ishusene får også noget ud af det. Og så får vi en masse mennesker til at tage ud og opdage Danmark, siger Lau Starcke-Jensen.

Alle i Danmark kan stemme på hvilket ishus, som de mener, er det bedste, og det er ikke den eneste konkurrence, som er afsluttet af OpdagDanmark. Konkurrencer som ‘Danmarks bedste ishus 2021’, ‘Danmarks bedste sushi 2021’ og ‘Danmarks bedste spa & wellness’ er også færdigbedømt, og kan ses på hjemmesiden OpdagDanmark.dk.

Sjællands bedste ishuse:

  1. Ishytten Oxbjerget, Glostrup
  2. Knolden, Slagelse
  3. Vaffelhjørnet, Hundested

Kilde: OpdagDanmark

Ishytten Oxbjerget er, ifølge ejer Kawo Ali, ikke i sig selv et imponerende syn.

– Vi er et lille bitte skur. Altså ser du os, så griner du, siger Kawo Ali.

Men det ligger idyllisk placeret med både hunde og heste omkring sig, og det er med til at fremme oplevelsen.

En ismand med fut i

Kawo Ali er en mand med mange planer. Han er vagtchef i vagtfirmaet K9DK, hundetræner, natteravn og ejer af Ishytten Oxbjerget i Glostrup. Der er meget at se til. Så meget, at Kawo Ali, først to dage efter konkurrencens startskud, opdagede, at hans ishus var nomineret.

– Så går jeg ind og kigger, og det var mega pinligt jo. Jeg havde nul stemmer, og første pladsen var allerede oppe på de første 1.000 stemmer, siger Kawo Ali.

Læs også: Nu kan du købe naboens mad, men er det klogt?

Men Kawo Ali er ikke en mand, som giver op uden en kamp. Selvom det var han og hans kones bryllupsdag, så brugte de dagen på at printe, poste og reklamere, så de kunne blive Sjællands bedste ishus 2021. Kawo Ali lånte endda sin vens elkørestol, og sammen kørte de rundt i byen for at samle stemmer ind til konkurrencen.

– Så kunne jeg smække flere flyers af i timen, end hvis jeg bare var gående. Ud og bestille 5000 flyers og så bare fremad. Når jeg beslutter mig for noget, så kommer jeg også i mål med det, siger Kawo Ali.

Sådan gjorde vi: Efter at have set Kawo Ali reklamerer for sit ishus på Facebook, tog journalisten kontakt til ham, da han indtog førstepladsen. Journalisten har også haft kontakt med OpdagDanmark, for at finde ud af, hvordan de finder vinderen.