Familier løber for sammenholdet, motionen og velgørenheden

Undervejs i påskeløbet skulle forskellige discipliner udføres, blandt andet ”Frøhop”. Her ses pigerne Ellie 5 år og Olivia 6 år. Foto: Emily de Seze / Netavisen.

Coronanedlukninger af skole og institutioner har fået flere til at lave virtuelle løsninger, som skal få børn og unge til at være mere aktive i hverdagen. En af de organisationer, som benytter sig af en virtuelle løsning er Junglerun i Hvidovre. Junglerun skriver på deres hjemmeside, at de er en familieløbeklub.

– Jungleruns aktiviteter skal være med til at inspirere flere familier til at være fysiske aktive med deres børn. Vores løb skal gøre det at komme ud og være aktiv sjovt og samtidig styrke de sociale relationer mellem børn og forældre, siger Thomas Bøgeholt Lund, der sammen med sin kone Janni Lund Pedersen har stiftet Junglerun.

Parret bag Junglerun sender både løbenummer og medaljer afsted med posten, så familierne kan få den fulde oplevelse. Tanken er således, at familierne selv opsætter en rute og tilpasser udfordringerne, så de passer til familiernes muligheder.

–  Vi synes, at det er dejligt at komme lidt ud, og det er godt for ungerne, som har savnet vennerne. Jeg tænker, at det er vigtigt at få nogle projekter, hvor børnene kan komme ud og lave noget, hvor det bliver sjovt at være aktive og hvor man ikke bare skal gøre det, fordi man skal. Vi forsøger altid at finde balancen for at være aktiv og have det sjovt, siger Nichlas Brødegaard Resch, som sammen med sin datter deltog i Jungleruns Påskeløb.

Læs også: RADIO: Psykiater: Unge skal mødes, selvom der er corona

Netop det sociale aspekt er med til at motivere børnene til at være aktive. Grundet skoler og institutioners nedlukning i forbindelse med corona har børn og unge været mindre aktive.

–  Langt de fleste børn får deres bevægelse i organiserede rammer såsom foreningsidræt og i skolen. Når disse er lukket ned, så bevæger de sig ikke så meget. Mange børn går ikke nødvendigvis til fodbold eller svømning, fordi de godt kan ide at bevæge sig, de gør det, fordi deres venner er der, fordi de synes det er sjovt, eller fordi de godt kan lide at konkurrere, siger Charlotte Skau Pawlowski, som er lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.

Fællesskab og konkurrence lokker hele landet

Det virtuelle aspekt gør det lettere for flere at deltage, blandt andet fordi man selv kan vælge hvornår, hvor og hvordan man udfører løbet.

–  Når vi kigger på Påskeløbets deltagerliste, så kan vi se, at der udover de lokale fra Hvidovre også er folk fra Aalborg, Kruså i Sønderjylland, Fyn, Sjælland og Lolland Falster, så vi har hele landet repræsenteret hen over påsken, siger Thomas Bøgeholt Lund.

Parret oplever et stigende antal deltagere til deres virtuelle familieløb.

–  De virtuelle løb er en god løsning på at kunne samles og få rørt sig, selvom der er coronanedlukninger, fordi man kan holde sig til kun at mødes med nære relationer og opholde sig udenfor, siger Thomas Bøgeholt Lund.

Overskuddet går til velgørenhed

Jungleruns påskeløb gav et overskud på 20.000 kroner. Pengene går til Legeheltene, en del af Børneulykkesfonden. Legeheltene tager ud til forskellige hospitaler og arbejder for at skabe leg fysiske aktiviteter for de mange børn, som årligt er indlagt i længere perioder.

Hvis deltagertallet til de næste fire løb bliver lige så højt som til Påskeløbet, vil Legeheltene kunne se frem til en donation på omkring 80.000 kr.

Sådan gjorde vi: Journalisten fandt et opslag for Jungleruns Påskeløb på Hvidorves facebookgruppe. Journalisten kontaktede arrangørerne bag løbet og tog ud og så hvordan arrangørerne selv afholdt løbet sammen med deres nærmeste venner. Her interviewede journalisten de to arrangører og en forælder. Efterfølgende interviewede journalisten generalsekretæren for Legeheltene og forskeren fra SDU over telefonen

One Response to "Familier løber for sammenholdet, motionen og velgørenheden"