Fem års ventetid er slut: Ny Harry Potter-film har premiere i morgen

I 1997 tog J.K. Rowling verden med storm, da hendes første Harry Potter-bog udkom. I morgen venter et nyt eventyr, og både fans og biograferne er spændte. Foto: Pixabay

For langt de fleste Harry Potter-fans er ventetiden snart ovre. I morgen kan man se frem til endnu mere magi og trolddom, når filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them har premiere i de danske biografer. Det er den første film i en serie af fem, som skaberen af Harry Potter-universet, J.K. Rowling, allerede har planlagt manuskripter til.

Og Harry Potter-fans har da også ventet i fem lange år på en ny filmatisering af det magiske univers. Stifter af Potterheads Danmark og kæmpefan Jeannie Knudsen er en af dem, som har ventet længe på mødet med den nye spin-off film.

– Jeg er så vild med det plot, som J.K. Rowling har præsenteret i forskellige interviews. Der er andre ting, som jeg har været skeptisk over for i forhold til fortsættelsen af Harry Potter-universet, men den her film og serie er jeg åben over for, da det er gennemtænkt og bygger op til noget stort, siger den 26-årige fan.

Jeannie Knudsen var med til verdenspremieren i London på filmen Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 tilbage i 2011.  Der var forventningerne tårnhøje, fordi hun sammenlignede med bogen, som filmen var baseret på. I morgen har hun ingen forventninger. Hun glæder sig blot til at læne sig tilbage og nyde magiens univers endnu engang.

– Man kommer ikke til at sammenligne bog og film, som man har gjort tidligere. Jeg er bare så spændt, og jeg glæder mig til at vende tilbage til den magiske fornemmelse og følelse, som man får i kroppen, når man ser en Harry Potter-film, siger hun.

Biograferne forventer et kæmpe fremmøde 

Filmchef i Cinemaxx Rikart Olander Købke mener også, at de tårnhøje forventninger vil blive kastet til side, netop fordi filmen ikke er filmatiseret på baggrund af en bog.

– Det bliver meget stort, det her. Det er første gang, at man kan se en Harry Potter-film uden at have læst en bog om den først. Det er meget unikt, siger han.

Rikart Olander Købke fortæller videre, at fem års ventetid vil være til stor forløsning for en masse Harry Potter-fans, og tilmed for biograferne rundt om i landet. Han kan allerede nu se, at forsalget er på niveau med James Bond og de foregående Harry Potter-film, som var en kæmpe succes.

Læs også:  Bond følger Bonderøven-trend

Salg- og marketingsdirektør i Nordisk Film Biografer Jacob Elkær-Hansen mener også, at filmen bliver et hit, men dog ikke helt så stor som for eksempel James Bond.

– Det tegner til, at der er stor interesse for filmen, hvilket vi også kan se på forsalget. Der er godt nok ikke solgt en million billetter ligesom til James Bond. Men vi glæder os enormt meget til premieren, og vi synes også, at filmen ser helt forrygende ud, siger han.

Cinemaxx får magien helt ud til publikum 

Filmskaberne i Cinemaxx har udnyttet muligheden for at få magien helt ud til publikum på en helt ny måde. Det skal ske via et IMAX 3D-format.

– Det er første gang nogensinde, at man i Danmark får glæde af IMAX 3D-formatet. Det er den særlige version af 3D, der går ud over lærredet. Uden at afsløre for meget, så flyver de her fantastiske skabninger ligesom ud over lærredets format, og det har vi aldrig haft før, siger Rikart Olander Købke.

Læs også: Voxpop: 3D-bølgen har ramt de danske biografer

Det nye format skal altså være med til, at udvalgte scener skal virke endnu mere medrivende, når de magiske skabninger flyver igennem gaderne i 1920-ernes New York.

Se eksemplet i nedenstående billede.

På billedet til højre går vingen udover billedeformatet. Foto: Cinemax

One Response to "Fem års ventetid er slut: Ny Harry Potter-film har premiere i morgen"