Fire unge mænd får ansvaret for festivalen Musik på Kysten

Festival ved stranden for målgruppen 15-25 år. Foto: Anne-Sofie Schäd Johannsen

Sidste år blev festivalen “Musik på Kysten” afholdt for første gang ved Rungsted Strand og i Kulturhuset Trommen. I år vender festivalen tilbage, men nu som et helt nyt koncept og med et helt nyt navn – “Seaside”. Til festivalen sidste år blev arrangør og kulturformidler Camilla Lyngby Bärlund nemlig kontaktet af fire unge mænd i alderen 19-20 år, som alle havde gode ideer til, hvordan man kunne lave festivalen endnu bedre i år – nu får de ansvaret.

-Man kan sige, at det var de rigtige fire, der kom, i forhold til at få festivalen til at leve videre, siger hun

Sidste år var festivalen rettet mod byens unge i aldersgruppen 15-2o år og var tilrettelagt af folk fra Kulturhus Trommen og Ung i Hørsholm, som fik hjælp fra erhvervslivet, foreningslivet, Rungsted gymnasium og unge fra kommunen. Nu skal festivalen tilrettelægges af Alexander Schaufuss, Bjørn Jensen, Magnus Rosenbom og Bertram Christiansen, som alle er mellem 19 eller 20 år. De skal nu stå for meget af afviklingen og programlægningen af festivalen.

Camilla Lyngby Bärlund fortæller, at festivalen i år højst sandsynligt ikke bliver det samme, men meget mere passende til målgruppen.

-Det bliver noget, målgruppen kan identificere sig meget mere med, fordi det ligesom er lavet af dem selv, siger Camilla Lyngby Bärlund.

Det første møde

Alexander Schaufuss, Bjørn Jensen, Magnus Rosenbom og Bertram Christiansen mødtes med Camila Lyngby Bärlund for først gang mandag den 6. november. Her startede de programlægningen og begyndte at dele deres visioner om, hvordan de hver især ønsker, at festivalen skal forløbe.

-Det var første gang vi mødtes, men det virker som om, at der kommer til at være en super god dynamik imellem os, siger en af de nye ansvarshavende Bjørn Jensen.

Til mødet blev de alle enige om, at det vigtigste for afviklingen i år af festivalen er kommunikationen til de unge, hvilket vil betyde at festivalen skal promoveres mere på sociale medier. Der blev også drøftet målgruppe, hvor de alle blev enige om, at alle er velkomne, og at målgruppen derfor ikke skal afgrænses.

Derudover fortæller Magnus Rosenbom, at de til mødet blev enige om, at festivalen skal skifte navn, så de kan få lov til at skabe deres helt eget koncept.

-Festivalen kommer nu til at hedde “Seaside”. Vi har skiftet navnet for at kunne sætte vores eget præg på festivalen, siger Magnus Rosenbom.

En festival de unge har lyst til at komme til

Sidste år kom DJ Flûte og spillede sommerens hits, men i år løfter Alexander Schaufuss sløret for, at de gerne vil have større navne til at komme og spille til festivalen, så de kan tiltrække så mange mennesker som muligt. Dog vil de også selv gerne spille, så der også kommer noget lokalt.

Alexander Schaufuss, Bjørn Jensen, Magnus Rosenbom og Bertram Christiansen har alle en baggrund inden for musik eller eventplanlægning. Derudover ønsker de også med festivalen at få en masse erfaring og bare at holde en kæmpe fest.

-Drengene gør det frivilligt, så de kommer ikke til at tjene penge på det, siger Camilla Lyngby Bärlund.

Bjørn Jensen fortæller, at han nu har været til mange af de forskellige kulturevents, som Hørsholm Kommune har afholdt, men at de ikke har talt ordentligt ind i de unges målgruppe. Derfor er en af de helt store visioner med festivalen for ham at skabe et sted, hvor de unge rent faktisk har lyst til at komme ned.

Læs også:Ny endagsfestival opsættes i tidligere Olsen Banden-fængsel

Alexander Schaufuss fortæller, at ham og Bjørn Jensen i mange år havde talt om at lave et event nede på stranden, og at Musik på Kysten derfor var en oplagt mulighed.

-Det var en ide, som vi har haft i mange år, som ligesom går i opfyldelse, siger Alexander Schaufuss.

Alexander Schaufuss fortæller, at de i starten syntes, at det var lidt irriterende, at de ikke havde nået at eksekvere på idéen, inden den blev udført. Men da de så kom i snak med Camila Lyngby Bärlund til festivalen, syntes hun, at det var en meget bedre idé, at de stod for det.

Seaside festival

Én dags festival

Fest med forskellige DJ’s

Kendte sangere kommer til at spille

Øl, mad og god stemning

Budgettet er blevet halveret

Festivalen har i år ikke fået lige så mange penge som sidste år. Faktisk er festivalen blevet skåret ned fra 180.000 kroner til 90.000 kroner, som nu bliver budgettet for dette års festival. Camila Lyngby Bärlund forklarer, at de 180.000 kroner kom fra Kultur- og Fritidspuljen i Hørsholm Kommune. Pengene kom over to år, hvor der for hvert år blev sat 90.000 af til et kulturarrangement. På grund af covid-19 blev alt sat på pause, og derfor blev den samlede pulje på 180.000 kroner.

I år er pengene blevet en del af Hørsholm Kommunes budgetaftale. Kommunen har i budgetaftalen afsat 90.000 kroner til festivalen i år. Politiker for Socialdemokratiet og formand for Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget i Hørsholm Caroline Victoria Christensen (S) siger.

-Det var et kompromis, der blev lavet inde til forhandlingerne. Alle partierne var med, og så bliver man til tider nødt til at lave et kompromis.

Alexander Schaufuss, Bjørn Jensen, Magnus Rosenbom og Bertram Christiansen er alle begejstrede over budgettet, men ønsker også at søge nogle private inverstorer såsom Carlsberg Fondet.

Derudover er festivalen nu også blevet skåret ned fra to dage til én. Caroline Victoria Christensen (S) forklarer, at det ikke er et politisk valg men et valg,  som Camila Bärlund har truffet, da det virker mere passende til formatet.

Læs også: Oliver og Asger ville have drinks og sand mellem tæerne: Nu bakker flere hundrede op om deres festival

Sådan gjorde vi: Historien udspringer af at gennemlæse budgetaftalen, og derved undersøge hvorfor festivalen ikke får den samme mængde penge i år. Den ene kilde blev fundet gennem en artikel skrevet om festivalen sidste år, og de andre kilder blev fundet gennem den første kilde.