Oliver og Asger ville have drinks og sand mellem tæerne: Nu bakker flere hundrede op om deres festival

30 hold deltog i 2022 i den årlige beachvolleyturnering. Foto: Asger Havndrup

– Det skal først og fremmest være fedt, venskabeligt og en fest.

Sådan siger Asger Havndrup, én af arrangørerne bag beachvolley festivalen, der bliver afholdt i Hafnia hallen i Valby d. 29 juli.

Og selvom de bare er en lille gruppe drenge, der står bag initiativet, er ambitionerne store. Med dedikeret DJ og sponsorskaber fra Red Bull og Néstle, håber drengene at skabe en fest, der kan tiltrække mange. Også dem der ikke er gode til beachvolley.

For selvom det er en rigtig beachvolley-turnering med præmier til vinderne, gør Asger Havndrup det klart, at det er hyggen og ‘festival-stemningen’, der kommer i første række.

– Det er faktisk et krav fra os, at det kun er amatører, der kan melde sig til turneringen. Det skal også være sjovt for folk, der ikke går til volley. Vi går efter, at folk også går rundt med en fadøl, og taler med deres venner samtidig med, at der er DJ på i baggrunden. Hvis du bare er tilskuer, kan du tage en omgang kongespil eller øl-bowling. Det er lidt Roskilde Festival møder havefest.

Der bliver tit kommenteret på spillerenes præstation fra sidelinjerne. Foto: Asger Havndrup

Det hele startede på to små beachvolleybaner i Sengeløse, Taastrup i 2018. Oliver Reves og hans venner havde stablet en lille beachvolley turnering på benene. Der blev drukket øl, afspillet musik, og selfølgelig, spillet godt med beachvolley. På det tidspunkt var det blot Oliver Reves og omtrent 50 af hans venner til stede.

Når Oliver Reves og hans venner d. 29. juli i år, afholder samme beachvolley festival for femte gang, forventer arrangørerne nu mindst 300 deltagere.

– Tilmeldingen har egentlig bare vokset, år for år, siden vi startede. Første år var der nok omtrent 50 mennesker, og sidste år havde vi cirka 450 mennesker herude, siger Asger Havndrup, en af arrangørerne af arrangementet.

Sidste år rykkede arrangementet nemlig også fra oprindelsesstedet i Sengeløse til Hafnia-hallen i Valby. Det tror Asger Havndrup også, har hjulpet på tilmeldingen.

– Vi fik en masse feedback om at rykke det tættere på København, og så var Hafnia-hallen oplagt, fordi det er et virkelig godt sted at holde arrangementer i. Nu behøver vi ikke lave vores egen bar, vi kan bruge deres, siger arrangøren.

Læs også: Ny endagsfestival opsættes i tidligere Olsen Banden-fængsel

Ikke overraskende at beachvolley er så populært
Beachvolley er nok en sport mange forbinder med godt vejr og god stemning. Det kommer heller ikke bag på idrætskonsulent for DGI Volleyball, Karsten Vium Strandridder, at et beachvolley arrangement er blevet så populært.

Volleyball i tal:

Der er fremgang af medlemmer af Volleyball Danmark, viser ny medlemstalsopgørelse fra DIF og DGI

  • Siden 2018 har medlemstallet være støt stigende, fra 15.076 i 2018 til 16.440 i 2022.
  • Stigningen skyldes, blandt andet, en markant stigning i 19-39 årige medlemmer på 568
  • Én gruppe der ikke har set fremgang er børn fra 0-18 årige, med et fald på 198 medlemmer

Kilde: DIF

– Det giver god mening, at der bliver holdt sådan nogle sociale arrangementer i forlængelse af beachvolley. Det er udenfor, solen skinner, så mange mennesker forbinder det nok med at være sammen med venner og familie, siger han.

Karsten Vium Strandridder understreger dog, at det ikke kun er vejret og stemningen, der gør beachvolley så ideelt til sociale arrangementer som denne.

Læs også: Hawaiiansk surfbræt får os til at strømme ud på vandet

– Beachvolley er jo særligt en god sport, fordi det er en holdsport. Det handler om teamwork og samvær. På det årlige landsstævne i DGI er det også den næstmest spillede sport, netop fordi det er rigtigt godt til at få folk til komme sammen om en aktivitet, siger han.

Sådan gjorde vi: Journalisten var tidligere blevet inviteret til beachvolley-arrangementet og kendte til Asger Havndrup gennem en fælles ven. Herefter tog journalisten kontakt til Asger, der også var arrangør på arrangementet og udførte et interview. Bagefter fandt journalisten idrætskonsulent for volleyball, Karsten Vium Strandridder, gennem DGI’s hjemmeside og udførte et interview med ham. Begge interview blev udført telefonisk.