Flertallet har talt: Borgerforening vil opkøbe Dragør Biograf

Dragør Biograf
Dragør Biograf på Jan Timanns Plads 1
Foto: Mathilde Kondrup Rasmussen

Egentlig stod Dragør Biograf til at lukke ved udgangen af april, men mandag d. 3. april blev den forestående lukning afværget for en stund. For ved Dragør Borgerforenings generalforsamling stemte 123 ud af 125 fremmødte for, at foreningen skal opkøbe den ejendom, som Dragør Biograf ligger i, og forhandlingerne er nu blevet indledt. Det er derfor endnu ikke sikkert, om biografen i fremtiden kommer til at slå dørene op, med en ny ejer bag sig.

Dragør Biograf skal bestå

Dragør Borgerforening satser på, at det i fremtiden vil være Dragør Biografforening, der vil drive biografen videre, hvis salget af ejendommen skulle komme i hus.

Dragør Biograf

  • Dragør Biograf har eksisteret siden 1909. Dengang lå biografen nede ved havnemolen, men d. 19. oktober 1928 kunne biograden slå dørene op på sin nye adresse på Jan Timanns Plads 1 – i Dragørgårds gamle lade.
  • I 2014 blev Dragør Biografforening stiftet med det formål at sikre fortsat biografdrift i Dragør, og den dag i dag, er alle biografens medarbejdere frivillige og arbejder ulønnet.

Kilde: Biografmuseet

– Vi vil købe bygningen og leje den ud til biograf og kulturelle formål. Og det er blandt andet Dragør Biografforening, der kommer til at være lejer, siger Flemming Aunel, kasserer ved Dragør Borgerforening

Mette Olsen Jansen, formand for Dragør Biografforening, håber også, at borgerforeningen kan få lov til at købe ejendommen, og siger, at skulle det lykkes, så er foreningen interesseret i et samarbejde.

Sælger skal kunne se en mening i at sælge til borgerforeningen

Efter generalforsamlingen har Dragør Borgerforening i samarbejde med deres købsmægler, Poul Erik Bech, arbejdet på et bud til sælgeren af ejendommen.

Jeg tror, at vi har hele Dragør i ryggen

Flemming Aunel, kasserer ved Dragør Borgerforening

Flemming Aunel anerkender, at de nuværende ejere formodentlig ville kunne få mere for ejendommen, hvis den blev solgt til boliger end hvis den blev solgt til at drive biograf i. Alligevel håber han, at ejerne kan se en mening i at sælge til borgerforeningen.

– Jeg tror, at vi har hele Dragør i ryggen, siger Flemming Aunel, kasserer ved Dragør Borgerforening

Mette Olsen Jansen har også kunne mærke, at Dragørs borgere har ærgret sig over lukningen af biografen, og at der generelt er opbakning til, at biografen bliver drevet videre.

– Det er jo en over 100 år gammel biograf, så der er alt mulig grund til at man er ked af dens lukning. Men den skal drives videre med en anden form, der skal ske en udvikling, siger hun

Læs også: Borgerne i Hundested kommer lokal biograf til undsætning

Biografen har brug for en ordentlig biografsal

Dragør Biograf har altid fået 5-7.000 kr. at drifte for, og sidste år gik vi i dialog med dem og fandt ud af, at det, de havde brug for, var en lejer, der havde lyst til at lade dem blive i lang tid, således at de kunne få noget funding til at lave en ordentlig biografsal for, siger Flemming Aunel, kasserer ved Dragør Borgerforening

Sådan gjorde vi: Jeg fandt en artikel på Infomedia, der beskrev, at Dragør Borgerforening var interesseret i at opkøbe den ejendom, som Dragør Biograf ligger i, da biografen ellers må lukke. Derfor blev jeg nysgerrig på, hvor sagen stod nu, og kontaktede borgerforeningen for at finde ud af dette.

2 Responses to "Flertallet har talt: Borgerforening vil opkøbe Dragør Biograf"