Frederiksberg uenig om P-vagters brug af kamera

P-vagter på Frederiksberg skal nu til at bære kamera i underformen. Foto: Privat
P-vagter på Frederiksberg skal nu til at bære kamera i underformen. Foto: Privat

Efter det kom frem, at P-vagter på Frederiksberg Kommune skal til at bære et mindre kamera, er flere af beboerne i kommunen enige: Det er godt for deres egen sikkerhed, forebyggende overfor eventuelle episoder og præventivt.

Sådan lyder det fra flere bilister, som NetAvisen møder på Frederiksberg.

Der er dog også nogle men’er blandt bilisterne.

46-årige Tanja Holst kan godt se det positive i, at det kan forebygge voldelige episoder, når parkeringsvagterne er på arbejde, men hun ser et problem i, at det kun er selv, der har magten over kameraet.

– Det er en god ting, hvis man bliver forulempet på sit arbejde. Men jeg synes, at det er problematisk, at det kun er P-vagterne, der bestemmer hvornår kameraet skal være tændt eller slukket, lyder det fra Tanja Holst, der har boet på Frederiksberg de sidste 20 år.

Mistanken om, at P-vagterne kun benytter optagelserne til deres egen fordel, deles også af Tanja Folkersen, der har parkeret sin bil på Frederiksberg de sidste 15 år:

– Jeg er sikker på, at P-vagterne vil gøre brug af kameraet, men man kan jo godt frygte, at optagelserne kun bliver brugt til at gavne dem selv. Man hører jo historier om, at personer fejlagtigt har fået en P-afgift, og i den forbindelse kunne kameraet også benyttes, men jeg tror ikke, P-vagterne vil dokumentere deres egne fejl.

Det er problematisk at det kun er P-vagterne, der bestemmer hvornår kameraet skal være tændt eller slukket
Tanja Holst, beboer på Frederiksberg

Læs også: Færre parkeringspladser i Indre By

P-vagter og kamera

    • Inspireret af svenske P-vagter
    • Skal bruges som dokumentation og sikkerhed
    • Kameraet skal være synligt
    • P-vagterne skal oplyse når de optager
    • Al materiale slettes hvis det ikke skal benyttes

Kilde: dr.dk

Sikkerheden er vigtigst

Dog er der mange af de bilkørende, som bor på Frederiksberg, der ønsker, at sikkerheden skal være i højsæde for parkeringsvagter.

– Jeg synes, det er en god idé. Man hører jo historier om, at P-vagter bliver udsat for alle mulige ubehagelige episoder, så hvis man kan komme det til livs, så vil det helt sikkert have en forebyggende effekt, siger 39-årige Torsten Bek, der tager bilen fra Frederiksberg til arbejdet hver dag.

Torsten Bek frygter dog heller ikke, at P-vagterne kun vil bruge optagelserne til egen fortjeneste:

– Optagelserne vil jo også indeholde lyd, og jeg er sikker på, at de ikke vil udnytte kameraet. Der er jo en grund til, at de har fået dem.

Læs også: Hvorfor slår man p-vagten eller politibetjenten?

Hvis det giver dem ro og tryghed, når de er på arbejde i en så utaknemmelig branche, så har jeg intet problem med det
Kasper Jønck, bilist på Frederiksberg

Torsten Bek er ikke den eneste, der mener, at P-vagternes sikkerhed er vigtig.

23-årige Kasper Jønck, der har boet på Frederiksberg siden 2013, kan kun se det positive i at værne om P-vagternes sikkerhed.

– Det er fuldstændig i orden, at P-vagterne bærer et kamera. Hvis det giver dem ro og tryghed, når de er på arbejde i en så utaknemmelig branche, så har jeg intet problem med det. Det er et job lige som så meget andet, så hvis man har bevisbyrde gemt i jakken, er det helt i orden, siger den unge københavner.

P-vagterne på Frederiksberg har indtil videre købt fire kameraer. Har det den ønskede effekt, at forebygge voldelige episoder, vil der blive investeret i flere.

Hvad synes du om, at P-vagterne skal bære overvågning i uniformen? Skriv en kommentar nedenfor.